Berg met een pak sneeuw

Checklist wintersport: 6 waardevolle checkpoints voor u!

Gepubliceerd op 06-01-2014
1266 keer gelezen

U wilt goed voorbereid op wintersport? Dan moet u natuurlijk de juiste spullen meenemen. Waarop moet u letten? Met deze handige ‘checklist wintersport’ gaat u onbezorgd op vakantie en de zonnige piste op én af!  


1. Handige wintersport apps

‘Zijn er files onderweg naar uw sneeuw walhalla? Ligt er überhaupt wel sneeuw? Toch maar eens googlen.’ Niet nodig. Zet ‘downloaden wintersport apps’ maar op uw wintersport checklist. Die geven u veel leuke en handige informatie. Twee voorbeelden:

  • Staumelder (Apple of Android). Met deze apps weet u exact waar de files staan in Duitsland. Ook handig als u onderweg bent naar Oostenrijk.
  • Snowciety. Met deze wintersport app kunt u vergelijken wie het best gepresteerd heeft op de piste. Wie van uw vrienden of familie ging er sneller? Wie heeft de meeste meters afgelegd? Fijn: Snowciety is offline te gebruiken.


2. Winteruitrusting auto

U wordt onderweg in Duitsland staande gehouden en de Duitse politieagent wijst fronsend naar uw autobanden. Geen winterbanden én u hebt geen sneeuwkettingen bij u. Tot overmaat van ramp heeft u uw voorruit ook niet helemaal ijsvrij gemaakt. In Duitsland, maar ook in menig ander land moet uw auto winterklaar zijn. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Natuurlijk wilt u ook geen bekeuring riskeren. Controleer goed in welke landen u aan welke regels moet voldoen.


3. Opladers en wereldstekker

En dan staat u daar boven op die besneeuwde berg. Te kijken naar een schitterend uitzicht. Iets wat vastgelegd moet worden. Maar helaas! De batterijen van uw camera zijn leeg. Wanneer de temperaturen dalen lopen batterijen vaak sneller leeg. Vergeet daarom vooral niet om uw opladers mee naar uw vakantiebestemming te nemen. Die van uw telefoon, tablet, tandenborstel, I-pod, camera etc. Als u op vakantie gaat in Zwitserland of Italië, dan hebt u soms een wereldstekker nodig. Anders heeft u natuurlijk ook niks aan uw opladers.


4. Documenten

‘Rijden zonder rijbewijs? Inchecken zonder paspoort? Naar het ziekenhuis zonder zorgpas?’ Voorkom dat u belangrijke documenten vergeet. Vermeld op uw ‘checklist wintersport’:

  • Paspoort/identiteitsbewijs
  • Pasje zorgverzekering (EHIC)
  • Rijbewijs
  • Kentekencard
  • Groene kaart
  • Papieren van boeking accommodatie
  • Eventueel vliegtickets


5. Bescherming tegen de zon en kou

‘De zon schijnt fel op de witte piste. Een drankje hier en daar. Wat is het leven toch mooi! Totdat u ’s avonds in de spiegel kijkt: een spierwitte afdruk van uw skibril op uw roodverbrande gezicht.’ Neem lippenbescherming en goede zonnebrandcrème  (minimaal factor 20) mee. Die beschermt ook meteen tegen de kou. Vergeet ook niet uw thermo-ondergoed, een goede skiuitrusting (het liefst met helm), mutsen, handschoenen etc. op uw wintersport checklist te zetten. 


6. Reisverzekering mét wintersportdekking

‘Toch een keertje die zwarte piste proberen,’ zegt u moedig.  Enkele seconden later ligt u languit in de sneeuw. Mét hevige pijn in uw knie.  Wintersport brengt extra risico’s met zich mee. Daarom is het aan te raden dat u, bij uw reisverzekering, een extra wintersportdekking afsluit. Gelukkig biedt National Academic een uitstekende reisverzekering voor hoger opgeleiden. Met als extra optie een wintersportdekking! Klik hier om uw reisverzekering te berekenen. 

 

Tot zover onze ‘checklist wintersport’. Wij wensen u veel sneeuw toe. Succes met de voorbereidingen en geniet van uw wintersportvakantie! 

Contact

Chat E-mail Vragen