Aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen en de aansprakelijkheidsverzekering

Gepubliceerd op 02-06-2022
1698 keer gelezen

Iedereen met kinderen weet dat ze soms wat onhandig kunnen zijn. Wat als uw kind iets van een ander stukmaakt? Kinderen en de aansprakelijkheidsverzekering zijn dan een goede combinatie!

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zal u namelijk maar overkomen: uw zoon of dochter is bij een klasgenootje spelen, en stoot per ongeluk de antieke vaas van het dressoir om. Bam! Kapot. Als ouder bent u dan aansprakelijk en verantwoordelijk voor het vergoeden van de kosten van deze schade.
 

Spelende kinderen


Schade door kinderen vergoed

Met uw aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u per ongeluk schade maakt aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Maar hoe zit het als u deze schade niet zelf hebt veroorzaakt, maar uw kinderen? Geen zorgen. Fijn om te weten dat u kinderen tot 24 jaar bij National Academic kan meeverzekeren. Vanaf het moment dat ze 24 jaar worden en/of gaan trouwen of een samenlevingscontract afsluiten, moeten ze een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
 

Schade thuis

Schade binnen het gezin door uw kinderen valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Ook in eigen huis kunnen kinderen schade veroorzaken. Een spel spelen op uw smartphone bijvoorbeeld. Uw telefoon is dan niet bestendig tegen vallen of de plakkerige siroop die eroverheen valt. In dit geval gaat het om eigen bezit en valt de schade niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Sluit hiervoor een inboedelverzekering met Allrisk dekking af.


Ook kinderen (tot 24 jaar) op kamers meeverzekerd

Woont uw zoon of dochter vanwege studie of stage ergens anders? Ook dan vallen ze nog onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Meevaller toch? Studeren is tenslotte al duur genoeg.


Goed om te weten: woont uw kind langer dan één jaar aaneengesloten in het buitenland? Of schrijft hij of zij zich uit in Nederland? Dan is uw kind niet meeverzekerd.


Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Contact

Chat E-mail Vragen