autoverzekering

Ben ik verplicht om mijn schade te herstellen bij een vaste schadehersteller of ruitreparateur?

U bent dit niet verplicht, maar het heeft wel voordelen. Een met ons samenwerkende schadehersteller komt uw auto namelijk thuis of op het werk ophalen voor reparatie en u krijgt in bijna alle gevallen een gratis leenauto tijdens de reparatie van uw auto. Ook komt de schadehersteller de auto weer bij u afleveren, wanneer deze gerepareerd is. De uitbetaling van de schade regelen wij direct met de reparateur. En er geldt 4 jaar garantie op de gerepareerde onderdelen. Daarnaast wordt door ons het standaard van toepassing zijnde eigen risico bij een aanrijding met een ander motorrijtuig volledig van u overgenomen. Voor alle overige schade-oorzaken wordt het eigen risico gehalveerd. Dit geldt niet als er sprake is van uitsluitend autoruitschade.

 

Ruitschade

Bij het repareren van ruitschade bij een niet-aangesloten hersteller zal er geen verhoging van de bonus-malustrede plaatsvinden. Dit betekent dat u het eerst volgende verzekeringsjaar zal blijven staan op de bonus-malustrede die u nu heeft. Bij een aangesloten autoruithersteller is de dit niet van toepassing. Daarnaast wordt bij ruitvervanging bij een aangesloten autoruithersteller het eigen risico gehalveerd.

 

Schade aan het dakraam van de auto

De schade aan het dakraam van de auto, wordt niet gezien als ruitschade, maar als normale autoschade. De regels die voor de reparatie van de auto gelden, gelden ook voor de schade van het dakraam van de auto.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon autoverzekering

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage autopremie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen