autoverzekering

Ben ik verplicht om mijn schade te herstellen bij een vaste schadehersteller of ruitreparateur?

U bent dit niet verplicht, maar het heeft wel voordelen. Laat u de schade bij een met ons samenwerkende schadehersteller repareren? Dan krijgt u tijdens de reparatie een gratis leenauto als u deze nodig heeft. De uitbetaling van de schade regelen wij direct met de reparateur. En er geldt 4 jaar garantie op de gerepareerde onderdelen. Daarnaast betaalt u geen of minder eigen risico. Op uw polisblad staat welk eigen risico u heeft. 

 

Ruitschade

Bij het repareren van ruitschade bij een aangesloten autoruithersteller is er geen eigen risico als u een autoverzekering WA Beperkt Casco of Allrisk heeft. Er geldt wel een eigen risico van € 75 bij het vervangen van een autoruit als u naar een aangesloten hersteller gaat. Bij een niet-aangesloten hersteller betaalt u € 250 eigen risico bij een ruitreparatie en € 500 bij ruitvervanging. 

 

Schade aan het dakraam van de auto

De schade aan het dakraam of panoramadak van de auto, wordt niet gezien als ruitschade, maar als normale autoschade. De regels die voor de reparatie van de auto gelden, gelden ook voor de schade van het dakraam of panoramadak van de auto. Deze schade is met onze Allrisk verzekering gedekt. 

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon autoverzekering

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage autopremie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen