man en vrouw aan tafel

Stormschade. Wat nu?

Een storm kan veel schade veroorzaken. Heeft u stormschade of heeft u schade bij ons gemeld? We leggen u op deze pagina uit wat u zelf kunt doen. En wat u de komende tijd van ons kunt verwachten. Zo lossen we het samen zo snel mogelijk op!

 

Heeft u stormschade aan uw auto? Bekijk dan deze pagina

stormschade

Spoed?

Kunt u niet meer in uw woning slapen of wonen? Of is er veel wateroverlast? Bel dan onze Alarmcentrale 078 632 75 27.

Hoe meld ik stormschade?

Nieuwe schade melden?

Stormschade meldt u eenvoudig online via Mijn NA

 

Al schade gemeld?

Via Mijn NA ziet u bij uw Gemelde schades welke informatie we nodig hebben. U kunt deze acties eenvoudig online afronden. En wilt u bijvoorbeeld extra stukken aanleveren? Dan voegt u documenten of foto's hier eenvoudig toe. Zo kunnen wij u het snelste helpen. 

Schade aan zonnepanelen

Bij stormschade aan zonnepanelen hebben we het volgende van u nodig:

 • Schadeformulier
 • Foto’s van de schade
 • Aankoopnota beschadigde zonnepanelen
 • Eventueel: nota plaatsing beschadigde panelen, als dit apart is gedaan
 • Offerte herstel; deze moet verduidelijkt zijn in:
  1. kosten panelen én
  2. kosten arbeid én
  3. kosten overige materialen

Schade aan schutting

Bij schade aan schuttingen hebben we het volgende nodig:

 • Schadeformulier
 • Foto’s van de schade
 • Aanschafnota van de beschadigde schutting
 • Geen aanschafnota? Geef dan de aanschafdatum en aanschafprijs aan ons door.
 • Staat de schutting op de erfscheiding met de buren?
 • Uit hoeveel delen bestaat de schutting?
 • Hoeveel delen zijn er beschadigd
 • Offerte van herstel, deze moet gespecificeerd zijn in:
  1. kosten materiaal
  2. kosten arbeidsloon

Kan ik mijn stormschade laten herstellen?

Mag ik de stormschade aan mijn dak al laten herstellen?

Heeft u schade aan het dak door storm en kunt u zelf veilig het dak op? Probeer het dak dan zo snel mogelijk dicht te maken. Soms heeft het dak een noodvoorziening nodig. Wacht niet te lang en laat het dak zo snel mogelijk repareren. U hoeft vooraf geen akkoord te vragen. Verzamel wel alle informatie over de noodvoorziening en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Zo kunnen we de schademelding daarna zo snel mogelijk afhandelen. Ook reparatie van het dak zonder noodvoorziening kunt u tot een maximaal bedrag van 1.250 euro herstellen. Lopen de kosten onverwacht toch op? Laat het dan aan ons weten. 

Hoe kan ik de schade aan mijn woonhuis herstellen?

U kunt zelf een herstelbedrijf kiezen voor het herstellen van de stormschade. Laat eerst een offerte voor het herstel opstellen en stuur deze naar ons door. Vervolgens beoordelen we de offerte en laten we u weten of de schade definitief kan worden hersteld.

Kan ik ruitschade aan mijn woonhuis door de storm laten herstellen?

Jazeker. Ruitschade (breuk) aan de woning mag u laten herstellen tot een bedrag van maximaal 750 euro. Stuur wel alle informatie naar ons toe om te zorgen voor een snelle afhandeling. Denk aan omschrijving van de schade, foto’s van de schade, uw gegevens en de offerte en factuur van reparatie. U kan zo de schademelding direct compleet maken, wat zorgt voor een snellere afhandeling. Zo krijgt u uw kosten ook weer snel vergoed van ons.


Bent u aangesloten bij een Vereniging van Eigenaars (VvE)? Dan dient u een schadeclaim vaak in bij de VvE waar u bent aangesloten. Controleer in dit geval of de VvE een woonhuisverzekering heeft afgesloten die ruitschade dekt. 

Mag ik de stormschade ook zelf repareren?

Bent u handig genoeg om de stormschade aan uw woning of bijvoorbeeld schutting zelf te repareren? Neem eerst contact met ons op. Wij betalen dan de redelijke kosten voor het materiaal en de uren. Stuur daarvoor de rekeningen voor het benodigde materiaal in. En geef aan hoe lang u bezig was om de schade te herstellen.

Welke stormschade is verzekerd?

Icon woonhuisverzekering

Hieronder leest u welke schade verzekerd is vanuit de woonhuis- en inboedelverzekering.

 

Stormschade aan het dak van mijn huis

Is uw dak beschadigd geraakt door de storm? Dan is deze schade verzekerd. 

 

Waterschade na stormschade 

Het kan gebeuren dat uw woning eerst stormschade en vervolgens waterschade oploopt. Heeft u waterschade in uw woning als gevolg van neerslag na stormschade aan uw woning? Dan bent u hiervoor verzekerd. Ook de waterschade is een gevolg van storm, waardoor deze schade wordt gezien als één situatie. Er wordt ook maar één keer eigen risico in mindering gebracht. 

 

Schade door omvallende bomen

Is er door storm een boom omgevallen en heeft u hierdoor schade aan uw woonhuis? Dan bent u hiervoor verzekerd. Dat geldt ook voor het opruimen van de boom, als deze van u was en schade aan uw woonhuis heeft veroorzaakt. De kosten van herstel van tuinaanleg, beplanting, bestrating behorende tot de tuin, zijn niet verzekerd tegen storm.

 

Schade aan losse zaken in de tuin

Schade aan of schade door losse spullen in de tuin, zoals barbecues, tuinmeubelen, trampolines of parasols zijn niet verzekerd tegen stormschade.

Wilt u weten welke schade onder welke verzekering valt? Lees hier verder.

Eigen risico bij stormschade

stormschade

Afhankelijk van de schade en de dekking is er een eigen risico bij de woonhuis- en inboedelverzekering. U vindt de gekozen dekking en het verzekerde bedrag terug op uw polisblad via Mijn NA.

 

Eigen risicoDekking Extra uitgebreidDekking Allrisk
Woonhuisverzekering500 euro250 euro
Inboedelverzekering500 euro250 euro

 

Heeft u al een schade gemeld, maar zijn herstelkosten lager dan uw eigen risico? Dan horen we dit graag van u, zodat we het schadedossier kunnen sluiten.

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat E-mail Vragen