autoverzekering

Wat zijn de acceptatiecriteria als ik een autoverzekering bij National Academic wil afsluiten?

Uiteraard ontvangen we u graag als klant voor een verzekering bij ons. We hebben, zoals iedere verzekeraar, een aantal acceptatiecriteria. Waarom we hier gebruik van maken en welke dat onder andere zijn? Dat leest u hieronder: 

 

 • Opleiding. Om verzekeringen bij ons af te sluiten moet minimaal één van de partners de volgende opleiding behaald hebben: hbo (bachelor of associate degree), wo, havo of vwo. Heeft u een mbo-4-, meao- of mts-diploma? Ook dan kunt u zich bij ons verzekeren tegen een iets hogere, maar toch zeer lage premie.
  Bent u hoogopgeleid en uw partner niet (of andersom)? Ook dat is geen probleem. U kan dan gewoon een verzekering bij ons afsluiten. Degene die hoogopgeleid is, vraagt dan de verzekering aan. Het kan voorkomen dat we om dit diploma vragen. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van uw verzekering, tijdens de looptijd van de verzekering of als u een schade bij ons meldt.

 

 • Leeftijd en aantal opgebouwde schadevrije jaren. Deze combinatie geeft een beeld over uw rijgedrag. Om de autoverzekering af te kunnen sluiten geldt er een minimale leeftijd van 22 jaar. Daarnaast mag u geen negatief aantal schadevrije jaren hebben, dus 0 of meer schadevrije jaren. Daarbij kijken we ook naar het aantal schades dat u heeft aangemeld in de laatste 3 jaar.

 

 • De oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto. De meeste auto’s accepteren wij voor een autoverzekering. Alleen exclusieve of dure auto’s verzekeren we niet bij National Academic. 

 

 • Combinatie van het vermogen en het gewicht. Een lichte auto met een fors vermogen vormt een groter risico dan een zwaardere auto met datzelfde vermogen. Daar kijken we ook naar tijdens het acceptatieproces. 

 

 • Gebruik van de auto. Is uw auto voor particulier gebruik? Voor uzelf of uw gezin? Dan verzekeren wij u graag. Auto's die worden gebruikt voor het zakelijk vervoeren van goederen of personen, kunnen niet bij National Academic verzekerd worden. Auto's die we ook niet verzekeren zijn:
  • auto's met een grijs kenteken;
  • auto's die voor Uber of een vergelijkbaar platform worden gebruikt;
  • auto's die via Snappcar, WeGo, MyWheels of een vergelijkbaar platform worden aangeboden.

Uw auto voor woon-werkverkeer gebruiken is dus geen probleem. Heeft u twijfels of u de auto in uw situatie bij ons kan verzekeren? Neem dan contact met ons op via 078 632 75 09. Onze adviseurs helpen u graag!

 

 • Alarmklasse. Bij duurdere auto’s is de kans op diefstal of inbraak hoger. Daarom is voor deze auto's vereist dat er een alarminstallatie aanwezig is. Het type alarminstallatie hangt af van het merk, type, de oorspronkelijke nieuwwaarde en leeftijd van de auto. 

 

 • Kentekenhouder. U of uw partner moet kentekenhouder zijn van de auto die u bij ons verzekerd. Staat het kenteken op naam van iemand anders? Dan zal deze persoon de autoverzekering bij ons moeten aanvragen. 

 

Auto verzekeren? 

Wilt u uw auto verzekeren bij National Academic of heeft u vragen over de acceptatiecriteria? Onze adviseurs staan u graag te woord op 078 632 75 09.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon autoverzekering

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage autopremie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen