autoverzekering

Kan ik de schade aan mijn uitgeleende auto verhalen? 

Wanneer u uw auto wilt uitlenen aan vrienden of familie mag dat. De bestuurder moet natuurlijk wel bevoegd zijn om te rijden. Houd er rekening mee dat schade die een familielid of vriend met uw auto veroorzaakt, niet verhaald kan worden op de persoon die uw auto leent en bestuurt. Uw auto is tijdens het uitlenen wel verzekerd, maar u bent dus verantwoordelijk voor de schade die tijdens het uitlenen van de auto ontstaat. De gevolgen voor u: terugval op de bonus-malusladder en schadevrije jaren. Dit heeft vaak ook een gevolg voor de premie van de autoverzekering.

 

Regelmatig iemand anders in uw auto?

Rijdt er iemand anders structureel 2 keer per week of misschien wel vaker in uw auto? Geef dan deze persoon door als medebestuurder. Dan is uw auto ook verzekerd als deze medebestuurder erin rijdt. Een medebestuurder kunt u eenvoudig online doorgeven. 

 

Uw auto uitlenen via apps

Wilt u uw auto uitlenen via platforms als Mywheels, WeGo of Snappcar? Dan bent u niet verzekerd vanuit uw National Academic autoverzekering. Bij het aanvragen van uw autoverzekering stellen we u deze vraag en gaat u er ook mee akkoord dat uw auto niet beschikbaar gesteld mag worden via apps als Mywheels, WeGo of Snappcar. 

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon autoverzekering

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage autopremie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen