autoverzekering

Heb ik een groene kaart voor mijn caravan nodig?

De groene kaart is verplicht voor caravans en aanhangers met een eigen kenteken in de landen Polen, Duitsland en Spanje. De groene kaart is niet alleen verplicht als u in een van deze landen verblijft, maar ook als u door deze landen rijdt om uw bestemming te bereiken. Uw caravan of aanhanger heeft een eigen kenteken als deze zwaarder is dan 750 kg.

 

Heeft uw caravan of aanhanger een eigen kenteken? Dan vraagt u de groene kaart makkelijk telefonisch aan via 078 632 75 75 of per e-mail. Vermeld bij de aanvraag altijd het kenteken van de auto die de caravan of aanhanger trekt. U ontvangt de groene kaart binnen een paar dagen per post. U moet hier zelf nog even het kenteken van uw caravan of aanhanger opschrijven. 

 

Minder dan 750 kg?

Is uw caravan of aanhanger lichter dan 750 kg, dan hoeft deze ook geen eigen kenteken te hebben. En heb je hiervoor ook geen aparte groene kaart nodig. In dat geval is de groene kaart van uw verzekerde auto ook het verzekeringsbewijs van uw caravan of aanhanger. 

 

Goed om te weten is dat u bij schade met uw caravan of aanhanger alleen een WA-dekking heeft. Schade aan uw caravan of aanhanger valt hiermee niet onder de dekking. 

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon autoverzekering

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage autopremie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen