autoverzekering

Heb ik een groene kaart voor mijn caravan nodig?

Uw caravan of aanhanger heeft een eigen kenteken als deze zwaarder is dan 750 kg. In de landen Polen, Duitsland en Spanje is een extra groene kaart verplicht voor caravans of aanhangers met een eigen kenteken. Daarnaast wordt de kaart geadviseerd in Portugal en Kroatië. De groene kaart is niet alleen verplicht als u in een van deze landen verblijft, maar ook als u door deze landen rijdt om uw bestemming te bereiken. 

 

Heeft u voor uw caravan of aanhanger met eigen kenteken een groene kaart nodig? Dan vraagt u de groene kaart makkelijk aan via Mijn NA. Via uw autoverzekering kunt u zelf de groene kaart voor uw caravan of aanhanger aanvragen en downloaden. Als u wilt, kunt u deze ook per e-mail ontvangen. Wanneer u de groene kaart op uw telefoon opslaat, heeft u deze altijd bij de hand. Wilt u de groene kaart printen? Dan volstaat een gewone zwarte print op wit papier. 

 

Minder dan 750 kg?

Is uw caravan of aanhanger lichter dan 750 kg, dan hoeft deze ook geen eigen kenteken te hebben. U heeft hiervoor dan geen aparte groene kaart nodig. In dat geval is de groene kaart van uw verzekerde auto ook het verzekeringsbewijs van uw caravan of aanhanger. 

 

Goed om te weten is dat u bij schade met uw caravan of aanhanger alleen WA-dekking heeft. Schade aan uw caravan of aanhanger valt hiermee niet onder de dekking. 

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon autoverzekering

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage autopremie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze autoverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen