Woonhuisverzekering

Overwaarde huis opnemen in 2021: eenvoudig en veel mogelijk!

Gepubliceerd op 06-04-2021
1339 keer gelezen

Heeft u een koopwoning? Grote kans dat uw huis overwaarde heeft! De waarde van woningen is de laatste jaren explosief gestegen, en steeds meer mensen maken gebruik van deze waardestijging. Benieuwd hoe? Wij vroegen Academica, één van de grootste, onafhankelijke hypotheekpartijen in Nederland, naar de opties.

Wat is overwaarde precies?

Overwaarde is het verschil tussen de hoogte van uw hypotheek en de huidige waarde van uw huis. Hoe groter het positieve verschil, hoe meer overwaarde. En daarin liggen veel mogelijkheden. Zeker omdat het makkelijker is geworden om overwaarde op te nemen.

 

Waarom is het opnemen van de overwaarde makkelijk?

De huizenprijzen blijven maar stijgen en het einde lijkt nog niet in zicht. Door deze waardestijgingen is er meer ruimte om overwaarde te gebruiken. De regelgeving rond het verstrekken van hypotheken is de laatste jaren verruimd. Er wordt naar de werkelijke maandlast van de hypotheek gekeken in plaats van een standaard toetsnorm. Omdat veel hypotheekaanbieders deze soepelere regels hanteren, is er nu dus meer mogelijk!

 

Waar kan ik de overwaarde van mijn huis voor gebruiken?

Het mooie is dat u dat helemaal zelf beslist! Let wel: niet alle banken hanteren dezelfde regels, waardoor de verschillen tussen hypotheekaanbieders groot kunnen zijn. Kies dus voor onafhankelijk advies, zodat de keuze van geldverstrekker naadloos aansluit bij uw persoonlijke situatie.

 

1. Verlagen van de maandlasten

Zit u nog vast aan een hoge hypotheekrente en wilt u graag uw maandlasten willen verlagen? Goed nieuws: u kunt uw overwaarde gebruiken bij het oversluiten van uw hypotheek. Hiermee investeert u direct in lagere maandlasten door te profiteren van de extreem lage rentes! Extra voordeel: oversluitkosten zijn in 2021 nog fiscaal aftrekbaar tegen een gunstig tarief!

 

2. Verbouwen

Droomt u van een nieuwe keuken, badkamer of juist die mooie aanbouw? Door gebruik te maken van de overwaarde op uw woning is dit vaak te realiseren. Daarnaast wordt door de verbouwing vaak de woning meer waard!

 

3. Pensioen

Veel mensen krijgen na het pensioen te maken met een lager inkomen. U kunt de overwaarde op uw woning gebruiken om meer financiële ruimte te creëren. Hierdoor kunt u blijven genieten van de mooie dingen in het leven!

 

4. Kinderen helpen met aankoop woning

Hebben uw kinderen het moeilijk als starters op de woningmarkt? Met de overwaarde op uw woning kunt u uw kinderen hierbij helpen. Dit kan door middel van een schenking, of u kunt de overwaarde gebruiken als onderpand voor een deel van de hypotheek van uw kinderen. Bespreek uw mogelijkheden altijd met een hypotheekadviseur. Die bekijkt welke optie het beste is voor uw situatie en die van uw kinderen.

 

5. Tweede huis, of andere grote uitgave.. wat u wilt!

Altijd al dat vakantiehuis gewild? Of heeft u een andere droom waarvoor een groter budget nodig is om deze te verwezenlijken? Geen probleem! Ook hiervoor kunt u de overwaarde op uw huis gebruiken.

 

Overwaarde huis opnemen? Vraag gratis advies!

Denkt u overwaarde op uw huis te hebben? Achterhaal welke mogelijkheden u heeft tijdens een gratis eerste gesprek bij Academica, al jarenlang onze partner. Of bel direct 078 632 75 18. Als onafhankelijke partij vergelijken zij alle hypotheekaanbieders in de markt voor het beste advies. Iedereen mag een gratis gesprek aanvragen!

Contact

Chat E-mail Vragen