Rechtsbijstandverzekering

Vragen rechtsbijstandverzekering

U heeft een e-mail van ons gekregen met informatie over wijzigingen in uw rechtsbijstandverzekering. Op deze pagina vindt u de antwoorden op alle meestgestelde vragen.

 

Ga direct naar vragen over: 

Eigen risico of Premie

Eigen risico

Waarom is mijn eigen risico aangepast?

Door inflatie worden kosten hoger. Daarom bekijken we hoe we onze verzekeringen hier op kunnen aanpassen. Voor onze rechtsbijstandverzekering passen wij uw eigen risico aan van 0 euro naar 100 euro. Dit betekent dat u per gebeurtenis eerst dit bedrag betaalt, voordat u een vergoeding krijgt. Door het aanpassen van het eigen risico, kunnen we de premie van uw rechtsbijstandverzekering zo laag mogelijk houden. 

Premie

Waarom heb ik een nieuwe premie gekregen?

Net als andere verzekeraars, berekenen we een keer in de zoveel tijd opnieuw uw premie. Waarom? Door inflatie worden kosten hoger. Dat zien we bijvoorbeeld terug in de boodschappen doe we doen in de supermarkt, maar ook in de schades die wij uitkeren. Daarom passen we de premies van onze verzekeringen hier op aan.

Wanneer wordt mijn nieuwe premie afgeschreven? 

Uw nieuwe premie wordt vanaf 30 juni afgeschreven. 

Mag mijn premie zomaar worden aangepast?

Ja, net als andere verzekeraars berekenen wij eens in de zoveel tijd opnieuw uw premie. Dit gebeurt zodat de premies aansluiten bij de schades die wij moeten uitkeren. Het aanpassen van uw premie kan vanaf de premievervaldatum. Deze vindt terug op jouw polisblad. Uiteraard is dit ook opgenomen in onze algemene voorwaarden.

Mijn premie is lager, klopt dit? 

We hebben het eigen risico aangepast van 0 euro naar 100 euro. In sommige gevallen betekent dit dat de premie hierdoor lager wordt. Of dit ook voor u geldt, vindt u terug in de e-mail die we u hebben gestuurd.  

Kan ik mijn rechtsbijstandverzekering opzeggen? 

Ja dat mag. Als u het niet eens bent met de wijziging, mag u uw contract beëindigen. Dit mag binnen 30 dagen nadat u de e-mail van ons hebt gekregen. Belangrijk: u kunt uw verzekering opzeggen vanaf de datum waarop de aanpassing in uw premie ingaat. Laat u het na die 30 dagen weten? Dan kan het ook, maar heeft u de gebruikelijke één maand opzegtermijn. Let er wel goed op dat u op tijd ergens anders verzekerd bent.

 

We willen er in ieder geval alles aan doen om te zorgen dat u met een glimlach vertrekt. Bel 078 632 75 09 voordat u overstapt. We helpen u graag! 

Contact

Chat E-mail Vragen