autoverzekering

Zo verkleint u de kans op autodiefstal

Gepubliceerd op 15-09-2022
1673 keer gelezen

Stelt u voor dat u ’s ochtends de deur uitstapt om naar uw werk te gaan, en uw auto staat niet meer op z’n plek… Super vervelend! Tips om de kans op autodiefstal te verkleinen.

 

Let op uw gedrag

  • Parkeer op een zichtbare plek: zet uw auto op een plek die goed verlicht is, en zichtbaar is vanaf de weg. Vermijd verlaten en donkere parkeerplaatsen.
  • Sluit de auto goed af: het lijkt misschien een open deur. Doe uw auto altijd goed op slot. Check dit nog even voordat u bij de auto wegloopt.
  • Haal kostbare spullen uit de auto: wist u dat dieven elektronica kunnen opsporen? Ook als de apparaten uit staan. Laat uw telefoon of laptop dus nooit in uw auto liggen! Laat ook de autopapieren (kentekenbewijs) niet achter.

 

Pas op met een keyless entry-sleutel

Heeft uw auto een keyless entry-systeem? Bewaar de autosleutel dan minimaal 6 meter van de voordeur vandaan. Anders kunnen dieven het signaal van de sleutel opvangen en kopiëren. Tip: koop een beschermhoesje of speciaal metalen doosje voor uw keyless entry-sleutel. Hiermee kan uw autosleutel niet meer vanaf een afstand uitgelezen worden.

 

Beveiliging

Grafeer het kenteken in de autoruit

Het doorverkopen van uw auto wordt een stuk lastiger als het kenteken in uw autoruit gegrafeerd staat. Bij het doorverkopen verwisselen dieven namelijk de kentekenplaten. Wanneer ze ook de autoruiten moeten verwisselen, wordt uw auto een stuk minder aantrekkelijk.

 

Installeer een track & tracesysteem

Heeft uw auto geen track & tracesysteem? Dan kunt u zelf een GPS tracker voor uw auto kopen. Daarmee kunt u via een app precies zien waar uw auto is. De tracker plaatst u heel eenvoudig in uw auto met een magneet. Ook handig als u weer eens bent vergeten waar u uw auto heeft geparkeerd 😉.

 

Bouw een gecertificeerd alarmsysteem in

Een goed beveiligde auto slaat een dief liever over. Het uitschakelen van een alarmsysteem kost te veel tijd. En een alarm met knipperlichten is toch wel het beste afschrikmiddel tegen inbraak en diefstal. Zorg ervoor dat het alarmsysteem voldoet aan het SCM (Stichting Certificering Motorijtuigbeveiliging). Laat met een sticker op de ruit zien, dat uw auto is voorzien van een alarminstallatie.

 

Verzeker uw auto goed

Diefstal is helaas niet altijd te voorkomen. Zorg daarom dat u goed verzekerd bent. Kies voor een autoverzekering bij National Academic. Goed om te weten: 57% van de gestolen auto’s is binnen een week weer terecht!

Contact

Chat E-mail Vragen