Woonhuisverzekering

Zo maakt u uw tuin storm- én waterproof

Gepubliceerd op 03-03-2022
1595 keer gelezen

Het klimaat verandert. Hierdoor komen stormen vaker voor. Onze tuinen hebben de afgelopen periode flink wat te verduren gehad! Misschien heeft u zelf ook wel schade gehad.

 

Een stormproof tuin

Pak deze tips erbij en loop een rondje door uw tuin om ervoor te zorgen dat uw tuin weer helemaal storm- én waterproof is!

 

1. Snoei bomen en struiken

Heeft u bomen en struiken in de tuin? Snoei deze dan regelmatig. Zo blijven ze gezond. Daarnaast voorkomt het schade door loshangende takken. Haal bomen die op omvallen staan, altijd zo snel mogelijk weg en wacht niet tot de volgende storm. 

 

2. Voorkom losse spullen

Zet losse spullen zoveel mogelijk in de schuur. Heeft u hier geen ruimte voor? Zet uw spullen dan in een hoek en leg er iets zwaars op. Zo krijgt de wind er geen vat op. Een trampoline in de tuin? Keer deze om als het flink gaat waaien!

 

3. Check en verstevig de schutting

Een schutting vangt veel wind. Hierdoor is de kans op omwaaien groot. Dit wilt u voorkomen, want als de schutting omwaait, gaat er vaak meer kapot. Goed onderhoud is dus belangrijk. Check regelmatig de houten planken. U kunt het eventueel nog extra verstevigen door dikkere palen te plaatsen.

 

4. Haal zonwering in

Zorg ervoor dat zonneschermen, screens of rolluiken ingerold in de kast zitten als u ze niet gebruikt. Als er een windvlaag onder het scherm, screen of rolluik komt, kan het scheuren of zelfs uit de kast gaan.

 

Een waterproof tuin

Bij een flinke storm komt vaak ook veel regen kijken. Zorg dat uw tuin hierop is voorbereid om waterschade te voorkomen!

 

  • Gebruik grind in plaats van tegels voor terrassen en paden.
  • Heeft u wel tegels? Laat er dan wat ruimte tussen en vul deze met gras, grind of bodembedekkers.
  • Zorg voor veel groen in de tuin. De wortels van planten houden de bodem vast en zorgen ervoor dat de bodem bij elkaar blijft.

 

Toch schade?

Vervelend! Maar dat kan natuurlijk gebeuren. Geen zorgen, we staan voor u klaar! Alle informatie rondom het schadeproces hebben we voor u verzameld op onze stormschadepagina.

Contact

Chat E-mail Vragen