Tips voor autoruit ijsvrij maken

Uw autoruit bevroren? Tips voor een ijsvrije autoruit

Gepubliceerd op 25-11-2022
3099 keer gelezen

's Morgens vroeg is het inmiddels fris en donker. En hoewel daar momenteel nog weinig sprake van is, behoort ook een bevroren autoruit bij deze tijd van het jaar. Straks met koude handen ploeteren om de autoruiten schoon te krijgen? Dan komt u te laat op uw werk. Dat moet toch anders kunnen? Hoe kunt u de autoruiten snel en handig ijsvrij maken, zodat u ook veilig op pad kunt? Met deze tips helpen we u op weg.
 

6 tips voor een ijsvrije autoruit

 

✔ Bedek de voorruit

De snelste oplossing: voorkomen dat de ruiten bevriezen. Wanneer u de autoruit de avond ervoor goed bedekt, hoeft u de dag erna (bijna) niet te krabben. Dit kan het beste met een anti-vriesdeken. Heeft u die niet paraat? Dan kunt u de autoruit ook afdekken met bijvoorbeeld een vuilniszak, een stuk karton of een strandlaken. 

 

✔ Gebruik een ontdooispray

In de winkel zijn verschillende sprays te koop waarmee u de autoruit en spiegels in no-time kunt ontdooien. Zo’n spray kunt u ook heel eenvoudig zelf maken. Meng een derde water met twee derde azijn of ontsmettingsalcohol in een plantenspuit of lege schoonmaakflacon. Klaar! Uw eigen ontdooispray. 
 

ontdooispray autoruit

 

✔ Maak uw autoruiten schoon

Goed om te weten: vocht hecht sneller aan vuil. Daarom is een vieze bevroren autoruit altijd wat lastiger schoon te maken. Een schone autoruit is niet alleen sneller ijsvrij, maar geeft ook beter zicht en zo heeft u ook minder kans op ongelukken. Een autoruit is snel schoon en ontvet met een goede glasspray of spiritus. Bovendien laten deze producten een soort laagje achter op de autoruit, wat beschermt tegen vuil. IJsvorming op de ruit blijft u houden, maar is zo wel sneller schoon te maken. 

 

✔ Uw motor pas aanzetten als uw autoruit ijsvrij is

De motor alvast starten kan, maar is eigenlijk nergens voor nodig. De motor wordt niet warm als uw auto nog stilstaat. Het zorgt eigenlijk alleen maar voor extra uitlaatgassen en uw autoruiten worden er niet echt veel sneller ijsvrij van. Ook de ventilatie werkt pas goed als de motor warm is, dus als u aan het rijden bent. 

 

✔ Gebruik een autoruitkrabber 

Juist, de naam zegt het al. De autoruitkrabber is er voor uw autoruit. En dat is niet voor niets. Uw autoruit krabben met een ander voorwerp dan een krabber, of hele goedkope ijskrabbers, kan de autoruit beschadigen en krassen geven. Een kras of een klein barstje kan dan weer een scheur worden als u er hard overheen krabt. Doe uzelf een plezier en investeer dus aan het begin van de winter in een goede ijskrabber of ga voor een (zelfgemaakte) ontdooispray. 

 

✔ Uw autoruit niet ontdooien met warm water

Snel en simpel zult u denken. Maar helaas, niets is minder waar. Door het grote temperatuurverschil tussen het ijs en het warme water kan een klein sterretje in uw ruit een grote scheur worden. Toch maar weer die makkelijke ontdooispray of goede ijskrabber pakken. 

 

sterretje in de voorruit

 

Sterretje in uw autoruit?

Heeft u een sterretje in uw autoruit, bel dan onze Autoruitschadeservice op 078 632 75 74 en maak snel een afspraak. Een sterretje kunt u beter snel laten maken. Zo voorkomt u dat de hele autoruit vervangen moet worden. Met onze Beperkt Casco of Allrisk dekking ben je uitstekend verzekerd tegen ruitschade. Wanneer u uw autoruit herstelt via onze Autoruitschadeservice heeft dit geen gevolgen voor uw bonus-malustrede of de premie. Een sterretje laten repareren kost u in dit geval niets, óók geen eigen risico.

 

Veilig op pad met een ijsvrije autoruit

Uiteraard rijdt het veiliger met schone autoruiten en spiegels. Dat is veiliger voor u en uw omgeving. Bovendien kunt u ook een boete voor krijgen als uw autoruiten niet of onvoldoende ijsvrij zijn gemaakt. Verzekerd van goed zicht? Zorg voor volledig schone en ijsvrije

  • Voorruit
  • Zijruiten (van de bestuurder en bijrijder)
  • Zijspiegels

 

We helpen u graag!

Hoe goed voorbereid u zelf ook op weg gaat, een sterretje in de voorruit of andere schade kan natuurlijk altijd gebeuren. Met uw autoverzekering van National Academic bent u gelukkig goed verzekerd. En bij schade kunt u op ons rekenen. Neem altijd zo snel mogelijk contact met ons op via 078 632 75 77. U kunt ook online uw schade melden.

 

Contact

Chat E-mail Vragen