Klantvoordelen

SCM Alarmsysteem slim? Ja, zo kunt u autodiefstal voorkomen!

Gepubliceerd op 03-09-2018
1801 keer gelezen

Is uw auto een echte eyecatcher? Of enigszins in ‘good shape’? Dan is de kans aanwezig dat autodieven een oogje op uw auto hebben. Maar gelukkig kunt u ook een oogje in het zeil houden en autodiefstal voorkomen. Hoe? Door uw auto goed te beveiligen. Er zijn verschillende beveilingssystemen, de zogenoemde SCM Alarmklassen. Hoe hoger de SCM Alarmklasse is, hoe beter uw auto beveiligd is. Wat kunt u verwachten per SCM Alarmklasse? En wat is het voordeel van een GPS volgsysteem?

 

5 beveiligingsklassen autoalarmen

 

Alarm Klasse 1: SCM Klasse Startonderbreker

Krak! Daar gaat uw autoraam en met een foefje is uw auto zo gestart. Zo kan uw auto in het holst van de nacht verdwijnen. Een startonderbreker kan autodiefstal voorkomen. Dit is een beveiligingssysteem dat meestal op twee manieren een auto blokkeert: een onderbreking van de startmotor en van de brandstofvoorziening. Het systeem blokkeert, als uw auto niet met een sleutel gestart wordt. Let op: een startonderbreker activeert geen autoalarm. Dus hopelijk zijn de autodieven woedend, wanneer ze uw auto niet aan de praat krijgen. Wordt u toch nog wakker van het lawaai!

 

Alarm Klasse 2: SCM Klasse Alarmsysteem

Het overkomt u vast wel eens. U staat bij de verkeerde auto en trekt aan het portier. Een autoalarm begint oorverdovend te loeien en u staat er zwijgend naast. Totaal verstijfd van schrik. De meeste auto’s zijn beveiligd met een SCM Alarm Klasse 2. U hebt met dit type SCM alarm niet alleen een dubbele startonderbreker, maar uw hele auto wordt beveiligd (deuren, achterklep en motorkap).

autodiefstal

 

Alarm Klasse 3: SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

U knippert 6 keer met uw ogen en wrijft er nog eens goed in. Hè?! Nog steeds is uw parkeervak leeg. Steeds vaker gebruiken auto-criminelen een takelwagen om een auto te stelen. Heeft u uw auto verzekerd in SCM Alarm Klasse 3? Dan heeft uw auto een startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering. Hoe werkt het? Op het moment dat uw auto getakeld wordt, dan verandert het hellingsniveau van uw auto en daardoor gaat het autoalarm direct af. Uw auto kan dus niet ongemerkt opgekrikt of getakeld worden. Handig: zelfs uw autovelgen zijn beveiligd tegen diefstal met SCM Alarm Klasse 3.

 

Alarm klasse 4: SCM Alarmsysteem met voertuigvolgsysteen

Uw auto gestolen? Dan kunt u uw gestolen auto opsporen. Er bestaan namelijk verschillende GPS trackers waarmee u van alles kunt opsporen (zie ook: GPS tracker kind). Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker.

 

Als uw auto gestolen is, dan is een GPS volgsysteem de oplossing. Dit is een ‘track & trace’ systeem, waarmee uw auto overal binnen Europa getraceerd kan worden. Activatie van de auto tracker: vanaf het moment dat uw auto gestart wordt.

 

Alarm klasse 5: SCM Alarmsysteem met voertuigvolgsysteem

Vergelijkbaar met Alarm Klasse 4, maar dan net iets uitgebreider. Ook deze alarmklasse heeft een voertuigvolgsysteem. Activatie van het GPS volgsysteem: bij auto-inbraak en door een bewegingssensor. Dit beveiligingssyteem bestaat uit een volsysteem en een startonderbreker.

 

Veel autoverzekeraars stellen een bepaalde SCM klasse verplicht

Als u een dure auto rijdt, dan is de kans groter dat uw auto gestolen wordt. Daarom stellen veel verzekeraars bij auto’s vanaf 50.000 euro de SCM klasse 3 verplicht. Is uw auto nog duurder? Dan kan het zijn dat SCM klasse 4 of 5 bij het afsluiten van een autoverzekering als harde eis wordt gesteld.

 

Welke alarm klasse heeft mijn auto?

U kunt hiervoor het best even langs uw autodealer gaan. De huidige nieuwe auto’s hebben standaard SCM klasse 1 met startonderbreker. Een goedgekeurd beveiligingssysteem is te herkennen aan een oranje SCM sticker. Op deze sticker staat het SCM-logo en een serienummer dat verwijst naar de goedkeuring.

 

Bij de aankoop van een auto of later kunt u voor een SCM klasse kiezen. Gemiddelde kosten:

 

  • Alarmklasse 1: 250 euro
  • Alarmklasse 2: 400 euro
  • Alarmklasse 3: 550 euro
  • Alarmklasse 4: 600 euro
  • Alarmklasse 5: 800 euro

 

Goed om te weten: een GPS volgsysteem is duur, want u hebt een abonnement nodig. Inbraak en diefstalmeldingen worden namelijk alleen behandeld door erkende meldkamers (PAC’s). Maar afhankelijk van de waarde van uw auto kan het best de moeite waard zijn.

Contact

Chat E-mail Vragen