Klantvoordelen

GPS tracker dé uitkomst bij zoekgeraakte kinderen en gestolen bezittingen?

Gepubliceerd op 07-08-2018
1538 keer gelezen

Zodra de zon schijnt krijgen we ermee te maken: drukke stranden en zoekgeraakte kinderen. Ouders zijn in relax-modus en zijn niet altijd even scherp. Kinderen verdwijnen met hun snelle beentjes al snel uit zicht. Het gevolg: huilende kinderen en radeloze ouders. De hoofdtaak van reddingsbrigades is tegenwoordig het opsporen van vermiste kinderen. Ook in het dagelijkse leven zijn veel ouders bezorgd om hun kinderen. De oplossing: GPS tracker. Niet alleen voor uw kinderen maar ook handig voor uw spullen!

 

Wat is een GPS tracker?

GPS (Global Positioning System) kent tegenwoordig iedereen. Dit systeem bestaat uit een netwerk van satellieten en ontvangers waarmee de exacte locatie van een persoon of object op aarde bepaald kan worden. Een GPS tracker maakt het mogelijk om een persoon of object volgen. Dit wordt ook wel een ‘track en trace volgsysteem’ genoemd.

 

Uw kinderen nooit meer kwijt met 'GPS tracker kind'

Vroeger wilden ouders hun kinderen nog wel eens aan een tuigje vastzetten. Dat hoeft niet meer. Nu kunnen ouders hun kinderen een gps-armband omdoen. Dit is een armband met GPS-tracker. Deze stuurt elke 2 minuten de exacte locatie naar een online portal. Ouders kunnen hierop inloggen (via de telefoon of computer) en zo altijd zien waar hun kroost zich bevindt. Dat is dus niet alleen handig voor op het strand, maar kan overal gebruikt worden. De GPS-armband werkt in heel Europa.

 

druk strand

 

Extra functies GPS-armband:

  • SOS-noodknop: sommige GPS-armbanden hebben een SOS-knop. Kinderen kunnen deze gebruiken in geval van nood. Ouders worden direct online op de hoogte gebracht. Handig: er wordt getoond met welke snelheid en in welke richting de GPS tracker zich beweegt. Dan kunnen de ouders zo snel mogelijk hun kind kunnen bereiken.
  • Geofenses: ook is er de optie Geofences in te stellen. Ouders kunnen een gebied als veilig markeren. Bijvoorbeeld binnen hun eigen woonwijk. Komt hun kind buiten dat gebied? Dan krijgen ze ook een notifier of melding. Zo wordt voorkomen dat kinderen te ver van huis raken.

 

GPS trackers op uw spullen.. dat vinden dieven niet leuk.

U kunt op alle objecten een GPS tracker plaatsen. Op uw fiets, uw bagage, uw auto et cetera. Stel u voor dat uw auto gestolen wordt. De politie vind geen sporen en het lijkt einde verhaal. Als uw auto een GPS tracker heeft niet. U logt in en ziet precies waar uw auto is. De politie vindt uw auto én de dader waarschijnlijk snel terug. De 'GPS volgsysteem' bespaart u zorgen en een telefoontje naar uw verzekeraar. Lange leve de technologie! Sommige verzekeraars stellen een track en tracing systeem verplicht bij duurdere auto’s (boven de 50.000 euro).

 

Wat kost dat nou.. zo´n GPS tracker?

Helaas hangt er wel een prijskaartje aan een GPS tracker. U betaalt in Nederland voor een GPS-armband voor kinderen minstens 150 euro. Ook de prijs van een GPS tracker voor uw auto loopt tegen de 200 euro. Maar: het aankoopbedrag van track en tracing systeem is een fractie van de waarde van uw auto. En uw kind? Onbetaalbaar natuurlijk!

Contact

Chat E-mail Vragen