autoverzekering

Met de auto op vakantie in 2023

Gepubliceerd op 09-06-2023
2713 keer gelezen

Gaat u dit jaar met de auto op vakantie? Bekijk vóór vertrek wat u allemaal nodig heeft tijdens uw reis en op vakantie. Met deze tips komt u niet voor verrassingen te staan!

 

Vergeet deze zaken niet voor vertrek

Een zorgeloze vakantie met de auto begint met een goede voorbereiding. Denk daarom aan deze zaken voordat u in de auto stapt:

  • Controleer voor vertrek uw auto met onze checklist auto. Of laat dit doen bij een garage in de buurt. Geef uw auto een extra beurt of laat een zomerkeuring uitvoeren. Dit kan problemen onderweg voorkomen.
  • Download uw groene kaart en neem een papieren versie mee als dit nodig is. Zo kunt u in het buitenland aantonen dat uw auto verzekerd is.
  • Bekijk wat u verplicht in uw auto moet hebben aan veiligheidsaccessoires. En hoe u deze moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek, veiligheidsvest, verbanddoos en reservewiel.
  • In een aantal grote steden in Duitsland en Frankrijk is de milieusticker verplicht. Check of u door milieuzones rijdt en vraag de milieusticker op tijd aan.
  • Voor sommige landen heeft u een tolvignet nodig. Controleer in welke landen en regel dit voor vertrek.
  • Neem een creditcard mee als u met de auto naar het buitenland reist. Die heeft u meestal nodig voor een leen- of huurauto. Mocht u tijdens de reis autopech krijgen, dan kunt u met een creditcard vervangend vervoer regelen.
  • Vergeet niet om goede pechhulp in het buitenland te regelen.
  • Komt u toch stil te staan door pech of file? Zorg dat u genoeg eten en drinken bij u heeft.

 

Tip: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Zo blijft u geconcentreerd en is de kans op een ongeluk kleiner.

 

Vervangend vervoer bij pech

Het kan gebeuren dat u in een Europees land pech krijgt aan uw eigen auto. Voorkom dat u strandt en kies vóór vertrek voor onze pechhulpverzekering met Europadekking. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer op de weg te helpen. In de voorwaarden leest u in welke gevallen u bent verzekerd voor pechhulp.

 

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over onze autoverzekering. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat E-mail Vragen