Pechhulp

Zonder zorgen op autovakantie: checklist en tips

Gepubliceerd op 09-06-2023
1730 keer gelezen

Onzekerheid over vliegreizen, gestegen ticketprijzen en peperdure huurauto's. Voor veel mensen redenen om te kiezen voor een vakantie met eigen auto. Wilt u autopech en dure reparaties onderweg voorkomen? Lees dan snel verder, want we hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Kunt u straks met een gerust hart uw autovakantie beginnen!

Spullen gepakt? Tijd voor de checklist auto:
 

1. Oliepeil

Voorkom stilstaan langs de Route du Soleil of de Autobahn. Check uw oliepeil vooraf en vul uw olie eventueel bij.

 

2. Ruitenwissers en ruitenwisservloeistof

Om vermoeidheid tijdens de lange trip te voorkomen, wilt u natuurlijk goed zicht blijven houden. Let er op dat de ruitenwissers geen strepen trekken, want dan zijn ze misschien aan vervanging toe. Ook uw ruitenwisservloeistofreservoir moet goed gevuld zijn. Zonde van de tijd om hier onderweg voor te moeten stoppen.
 

3. Koelvloeistof

Door gebrek aan koelvloeistof, kan uw rit snel afgelopen zijn. Controleer daarom de koelvloeistof, met een koude motor.
 

4. Verlichting

Zien en gezien worden zorgt ervoor dat u veilig op uw bestemming aankomt. Controleer uw verlichting voor vertrek.
 

5. Bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor uw remweg en een laag benzineverbruik. Meer dan de helft van de Nederlanders rijdt met een te lage bandenspanning. Het geld dat u bespaart op de benzinekosten, kunt u fijn op een terras besteden ;).
 

6. Tweede sleutel

Neem reservesleutels mee! Geef deze aan een van uw medereizigers. Zo kun u nooit buiten de auto worden gesloten.

 

7. Fietsendrager

Als de fiets mee op vakantie gaat, dan moeten ze zo laag mogelijk worden vervoerd. Plaats fietsen daarom op een fietsendrager achter uw auto. Bij een caravan kan deze op de dissel geplaatst worden.

 

Daar gaan we dan! Tips voor onderweg:

Eenmaal onderweg kan het zo zijn dat het toch niet gaat zoals u had gehoopt. Met deze tips kunt u het risico tijdens de reis zo klein mogelijk houden.

 

1. Oververhitte motor

U hebt uw koelvloeistof gecontroleerd en toch ziet u uw temperatuurmeter naar het rood stijgen. Geen paniek! Zet de verwarming op zijn hoogst. Daarmee onttrekt u meer warmte van de motor. Rijd vervolgens naar een veilige plek.

 

2. Rijden in de bergen

Tegenwoordig schakelen we sneller door, want dat is zuinig. Pas uw rijgedrag in de bergen aan. Laat uw auto niet in een te laag toerental bergopwaarts ploeteren. Wanneer de auto vol gas niet versnelt, schakel dan de auto een versnelling terug.
 

3. Rijden met de caravan

Rijd u met een caravan of aanhanger? Oefen dan vooraf nog eventjes. En mocht uw caravan ineens gaan slingeren, verhoog dan nooit de snelheid. De enige oplossing is krachtig remmen. Daarna kunt u de rit in een rustiger tempo voortzetten. Bij de eerstvolgende parkeerplaats kunt u de bandenspanning, belading en kogeldruk controleren. Pas zo nodig alles aan.

 

Hè bah, toch nog pech!

Met onze pechhulp bent u goed en voordelig verzekerd. Onderweg in Europa of gewoon voor de deur. U wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan en we zijn snel ter plaatse. Wanneer de auto niet ter plekke gemaakt kan worden, krijgt u vervoer naar huis vergoed!

 

Benieuwd naar onze extra lage premie? Bereken direct uw premie. Aanvragen doet u in een paar klikken! Heeft u al een pechhulpverzekering? Dan regelen wij de overstap voor u.

Voordelige pechhulp?

Contact

Chat E-mail Vragen