Slimme camera beveiliging

Hoe pakt u smart home beveiliging slim aan?

Gepubliceerd op 12-02-2024
1825 keer gelezen

Of u nu eigenaar bent van een huis, of in een huurhuis woont: u wilt vast weten hoe u uw spullen kunt beschermen tegen inbrekers. Nieuwe, slimme technologieën voor beveiliging maken ons leven niet alleen makkelijker, maar ook onze huizen veiliger. In deze blog delen we tips om uw huis ‘slim’ te beveiligen. 

Wat is slimme beveiliging? 

Alle slimme apparaten die samen uw huis beschermen, noemen we smart home beveiliging. Met smart home beveiliging kunt u denken aan camera's met gezichtsherkenning, deursloten zonder sleutels en bewegingssensoren. Maar ook slimme deurbellen met camera, die een melding sturen naar uw telefoon als iemand aanbelt. Of slimme verlichting. Deze vorm van beveiliging is niet alleen effectief, maar geeft u ook rust. U weet dat uw huis goed wordt bewaakt en als er tóch een inbreker in de buurt is, stelt uw smartphone u daar meteen van op de hoogte.

 

Slimme deurbel met camera 

De meeste slimme deurbellen hebben een camera, hiermee ziet u altijd wie er voor de deur staat. Dit geeft u niet alleen een veiliger gevoel, maar is ook erg makkelijk in gebruik. Vaak kunt u namelijk ook praten via de app die u kunt installeren en met de deurbel kunt koppelen. Lukt het even niet om de deur open te doen? Vraag dan met behulp van de app of de bezorger het pakketje voor de deur wil achterlaten. U kunt ook aangeven dat de camera opneemt als er beweging wordt gedetecteerd. Zo bent u altijd op de hoogte als er iets voor uw deur gebeurt, ook als u niet thuis bent.

 

Slim deurslot

 

Slim deurslot: veilig zonder sleutels 

Voor veel mensen is het kwijtraken van de huissleutel een reden om de sloten te vervangen. Begrijpelijk: u wilt natuurlijk niet dat een inbreker deze op straat vindt. Met een slim slot zegt u gedag tegen de traditionele sleutel. Met een slim slot kunt u uw deur gemakkelijk openen zonder sleutel. Dit kan met een toegangscode of met de app op uw smartphone. U kunt zelf verschillende codes instellen, zodat niet iedereen in uw huishouden met dezelfde code rondloopt. Ook is het vaak mogelijk om tijdelijke codes in te stellen. Handig als er bijvoorbeeld een klusbedrijf in uw huis bezig is. Bij elke ontgrendeling krijgt u een melding van de app en ziet u precies wie er naar binnen wandelt.
 

Net als bij auto’s met ‘keyless entry’, kleven ook aan slimme deursloten wat risico’s. Tip: check van tevoren of het apparaat regelmatig beveiligingsupdates krijgt. Hierdoor kan het slot minder makkelijk gehackt worden. Ga ook na of het slimme slot op batterijen werkt. In dat geval is het slim om deze op tijd te vervangen. Als de batterijen leeg zijn, kunt u misschien niet meer naar binnen.

 

Beveiligingscamera’s… met gezichtsherkenning

Houd uw huis in de gaten met slimme camera's. Naast beweging detecteren, kunnen smart camera’s tegenwoordig ook gezichten herkennen. Zo krijgt u meteen een melding als er onbekende personen rondom uw huis zijn. Of u nu op reis bent of even boodschappen doet: met dit soort camera's bent u altijd op de hoogte. Daarnaast schrikt een camera inbrekers sneller af. Nog niet overtuigd? Koppel de camera dan aan slimme tuinverlichting. U kunt dan instellen dat de lampen aangaan als er iemand uw tuin inloopt. Zo is een ongewenste gast meteen beter in beeld.

 

Slim alarmsysteem

 

Slim alarmsysteem 

Gezichtsherkenning, sensoren, toegangscodes en altijd direct een melding op uw telefoon. Beter wordt het bijna niet. Maar wat als u een vaste slaper bent? En wat als uw telefoon leeg is of als u die thuis bent vergeten. Dan kan het een goed idee zijn om een sirene aan uw slimme beveiligingssysteem toe te voegen. De sirene maakt een luid geluid waardoor inbrekers worden afgeschrikt en ook uw buren gealarmeerd worden. Zo kunnen zij de hulpdiensten inschakelen als u niet thuis bent. Ook uw slimme rook- en koolmonoxidemelders kunt u aan de sirene én uw telefoon koppelen. Zo slaat uw slimme beveiligingssysteem niet alleen alarm bij inbrekers, maar ook als er brand is bijvoorbeeld.
 

Als verzekerde van National Academic koopt u een Echtveilig alarmsysteem met korting. Hiermee laat u uw huis goed beveiligd achter. Bekijk hier het klantvoordeel.

 

Bonustips om uw huis te beveiligen

  • Heeft u al slimme verlichting? Stel dan timers in die ervoor zorgen dat de lampen automatisch aan en uit gaan op de door u ingestelde tijd. Zo schrikt u inbrekers af, omdat het lijkt alsof u al thuis bent én u komt nooit in het donker thuis.
  • Gebruik geofencing om uw beveiliging automatisch in te schakelen op het moment dat u het huis verlaat. Een geofence is een virtueel hek dat u kunt instellen met behulp van coördinaten en GPS. Stel dat een inbreker met een smartphone uw erf oploopt, dan kunt u hiervan een melding krijgen.
  • Neem het zekere voor het onzekere en sluit een inboedelverzekering af. Hiermee is schade aan uw spullen door inbraak of schade door een poging tot inbraak meestal gedekt.
     

Met deze slimme beveiligingstechnieken neemt u controle over de veiligheid van uw huis. Voor alle slimme apparaten geldt: zorg dat u regelmatig beveiligingsupdates uitvoert. Kies voor comfort, gemoedsrust en bovenal, bescherming. Meer weten? Lees dan onze tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen. En als u meer wilt weten over de dekking van uw inboedelverzekering bij inbraak, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Contact

Chat E-mail Vragen