Klantvoordelen

Bespaartips brandstof 2023: bekijk onze 5 tips!

Gepubliceerd op 09-09-2015
1506 keer gelezen

Nu alweer bijtanken en pas net terug van vakantie? Best begrijpelijk als u een auto bezit. In september gaan we weer met z’n allen naar het werk. Met de auto. Het veroorzaakt de nodige frustraties: keer op keer worstelen met dagelijkse files, schrikken van hoge brandstofprijzen en slaapverwekkende zondagsrijders. Niet fijn. Daarom gaan we uw ‘autoleed’ een beetje verzachten. U krijgt deze maand ‘een wagen’ vol met handige blogs met autotips, feiten en fabeltjes. Deze week: 5 bespaartips om op brandstof te besparen.

 

5 tips om te sparen op brandstof in 2023

 

1. Met Benzine Jip app vind u het goedkoopste tankstation

U wilt graag goedkoop tanken? Typ in op Google: ‘benzineprijs Duitsland’ , ‘benzineprijzen België’ of ‘benzineprijzen Europa’. Check de zoekresultaten en u ziet meteen dat de brandstof in het buitenland veel goedkoper is. Maar toch kan goedkoop tanken ook in Nederland. Waar? Zoek het op met de Benzine Jip app. U ziet u in één oogopslag waar het goedkoopste tankstation is. De app vergelijkt de echte benzineprijs (volgens het Nationaal Prijspeil) met andere benzineprijzen. Zo ziet u gelijk waar u bijvoorbeeld per tankbeurt 6 euro minder of meer kwijt bent. Ook berekent Benzine Jip of het voordeliger is om een stukje verder te rijden. In tijd en geld. Zo weet u precies wat u écht bespaart. 

 

2. Vandaag of morgen goedkoop tanken? Check Twitteraccount @tankprijzen

Tankprijzen variëren vaak per dag. Het kan geld schelen wanneer u morgen pas tankt en niet vandaag. Controleer op Twitter de actuele benzineprijs via Twitteraccount @tankprijzen. Zij maken elke dag bekend hoe hoog de brandstofprijzen zijn (Benzine, Diesel, en LPG). Dan weet u wanneer u het best kan tanken.

 

Bespaartips brandstof auto

 

3. Pas uw snelheid aan

U kunt brandstof besparen wanneer u niet te hard rijdt. Bij een snelheid van 130km/u wordt er namelijk ongeveer 25% meer brandstof wordt gebruikt, dan wanneer u 100 km/u rijdt. Ook kost plotseling remmen u extra brandstof. Pas daarom uw snelheid aan. Maar doe het verstandig. U wilt natuurlijk geen zondagsrijder worden. Anders heeft u zo uw eigen anti-fanclub op de snelweg.

 

4. Check uw bandenspanning

Bijna de helft van alle Nederlandse automobilisten rijdt in een auto met een te lage bandenspanning. Gevolg: onnodig hoog brandstofgebruik. Het kan wel 5% extra brandstof kosten (prijzig met die prijzen aan de pomp anno 2023). Controleer daarom minimaal eens per maand uw bandenspanning. Zoek uw aanbevolen bandenspanning op in de bandenspanningstabel. Deze kunt u o.a. vinden in het instructieboekje van uw auto en soms aan de binnenkant van het brandstofklepje.

 

5. Zuiniger autorijden met  cruise control

Heeft uw auto cruise control? Maak er dan vooral gebruik van! Met de cruise control kunt de snelheid van uw auto vastzetten. Dan hoeft u zelf geen gas te geven. Doordat de auto een constante snelheid behoudt, wordt het brandstofverbruik vermindert. Brandstofbesparing tot 10% (aldus Rijksoverheid). Op het moment dat u remt, wordt de cruise control weer uitgeschakeld. U kunt de functie uiteraard ook handmatig uitzetten. Het is dus volkomen veilig. Bespaartip: gebruik cruise control op snelwegen. Dat is het meest praktisch en het voordeligst.

 

Extra tip: bespaar nóg meer met een voordelige autoverzekering

Met bovenstaande tips kunt u goed geld besparen op uw brandstofkosten. Maar wist u dat u ook op uw autoverzekering kan besparen? National Academic biedt een uitgebreide dekking tegen een lage premie. Win-win dus! Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut

 

In onze volgende blog vindt u ‘tips and tricks’ om autodiefstal te voorkomen.

Contact

Chat E-mail Vragen