Klantvoordelen

Avocadopit: gezond én te eten?

Gepubliceerd op 07-09-2016
4248 keer gelezen

Dat de avocado een supergezonde vrucht is, dat weten we inmiddels wel! Maar hoe zit het met de pit in een avocado? Die vliegt meestal direct de prullenbak in, hup achter de schillen aan. Maar als u een beetje uw best doet, kunt u de avocadopit gewoon eten.

 

Avocadopit gezond, echt?

Dat is de vraag. Wetenschappelijk is er geen bewijs. Zoekt u naar de werking van de avocadopit op internet? Dan leest u dat de pit boordevol aminozuren en vetverbranders zit. De pit zou goed zijn voor de huid, het immuunsysteem en het maag-darmkanaal. Gevalletje feit of fabel? De pit bevat in ieder geval genoeg voedingsstoffen, net als de avocado zelf. Toch zonde om meteen de prullenbak in te gooien!

 

avocadopit gezond

 

Kan ik de pit van een avocado eten?

Eerlijk is eerlijk: de pit van een avocado is keihard en qua smaak erg bitter. Niet geschikt om even uw tanden in te zetten! Om de pit van een avocado eetbaar te maken, moet u even wat moeite doen. Het makkelijkste is de avocadopit raspen.

 

  • Verwijder eerst de bruine laag om de pit heen.
  • Rasp de pit van de avocado en vang het poeder op.
  • Het poeder kunt u roosteren op laag vuur.

 

Een andere optie: de avocadopit in zijn geheel roosteren en vermalen in een koffiemolen of keukenmachine. Let wel op dat de messen scherp genoeg zijn. Anders kunt u de keukenmachine weggooien!

 

Avocadopit eten tips

Tip: bewaar het poeder van de avocadopit in een kruidenpotje. Gebruik het als garnering bij soepen, smoothies, salades, pasta’s of andere gerechten. Supermakkelijk en gezond! Let op: wees niet te enthousiast met garneren. Het poeder van de avocadopit blijft bitter. Dagelijks een kleine beetje nuttigen is prima.

 

Drankje met (avocado)pit

Geen zin om met keukenmachines en raspen in de weer te gaan? Laat de pit van de avocado dan 10 minuten in water koken. Zo ontstaat een echte powerdrank! Nog steeds bitter, maar handig om te mengen door uw smoothies of andere drankjes!

 

Wilt u weten waar uw gezondheid nog meer ‘pit’ van krijgt? Like ons op Facebook en mis geen enkele blog meer!

Contact

Chat E-mail Vragen