Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering: 10 geldige redenen om uw reis te annuleren

Op vakantie? Dan wilt u uw reis natuurlijk niet annuleren of tussentijds beëindigen. Maar in sommige gevallen kunt u niet anders! Gelukkig bestaat er dan zoiets als een annuleringsverzekering. Maar welke annuleringsverzekering voorwaarden gelden er?

10 geldige redenen om uw reis te annuleren

 

1. Familieomstandigheden

Het kan zijn dat iemand in de familie overlijdt, net voordat u op vakantie gaat. In de voorwaarden van de annuleringsverzekering is opgenomen dat bij overlijden, ernstig letsel of een ernstige ziekte van een eerste-, tweede- of derdegraads familielid, huisgenoot of vriend van de verzekerde uitkering wordt verleend.

 

Bent u al op vakantie en overkomt een familielid iets ernstigs? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor de gemiste dagen van uw vakantie. Heeft u onze annuleringsverzekering met excellent dekking? Dan krijgt u zelfs de volledige reissom terug.

 

2. Ziekte en letsel

Stel dat u op wintersport gaat, maar van te voren uw been breekt. Dan kunt u onmogelijk nog op uw board of ski’s de berg af. Wordt u onverwachts ziek of krijgt u een ongeluk? Dan kunt u uw reis kosteloos annuleren. Annuleringsverzekering voorwaarden: u moet een medische indicatie hebben (via de dokter) dat u niet op vakantie kunt.

 

3. Medische ingreep partner

Stel dat uw partner onverwachts een operatie moet ondergaan. Dan kan die romantische vakantie naar Italië niet doorgaan. Als u, uw partner of een inwonend kind een medische ingreep moet ondergaan, dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst.

 

4. Echtscheiding

De kogel is al een tijdje door de kerk. U gaat scheiden van uw partner. De echtscheidingsprocedure is in gang gezet. Opeens denkt u aan die geboekte gezinsvakantie naar Frankrijk in juli. Die moet gecanceld worden. Dat kan gelukkig met uw annuleringsverzekering van National Academic!

 

5. Zwangerschapcomplicaties

Stel dat u zwanger bent of uw partner. Het kan zijn dat er complicaties optreden. Soms zijn de gezondheidsproblemen te groot om op vakantie te kunnen gaan. Of moet de vakantie tussentijds onderbroken worden. Genoeg redenen om beroep te doen op uw annuleringsverzekering!

 

6. Nieuwe baan na werkeloosheid

U bent werkeloos, maar heeft al wel flink gesolliciteerd bij diverse bedrijven. Opeens krijgt u goed nieuws. U heeft een nieuwe baan! Een full-time functie voor tenminste een half jaar. Fijn, maar uw geboekte vakantie kan niet doorgaan. Gelukkig heeft u een annuleringsverzekering waarop u kunt terugvallen!

 

7. Werkloosheid door onvrijwillig ontslag

Het bedrijf waar u al 5 jaar in vast dienstverband werkt, reorganiseert. Van de ene op de andere dag raakt u uw baan kwijt. Dat terwijl u over 1,5 maand op vakantie zou gaan. Helaas kan de reis niet meer doorgaan. U wilt immers niet op vakantie als u als kostwinner in onzekerheid zit over uw financiën. In dit geval kunt u beroep doen op uw annuleringsverzekering.

 

8. Verlies of diefstal van paspoort binnen 24 uur voor vertrek

U staat met vakantiekriebels voor de incheckbalie. Die verdwijnen al snel wanneer de stress erin schiet als uw paspoort spoorloos verdwenen blijkt. En dan lukt het u ook niet meer om via een spoedaanvraag op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart te ontvangen. Meld dit altijd direct bij de politie. Vervolgens kunt u uw verzekeraar bellen.

 

9. Ernstige schade aan uw huis

Stel dat er brand uitbreekt in uw huis. Dat brengt enorm veel problemen met zich mee. In deze situatie kunt u echt niet op vakantie. Gelukkig helpt uw annuleringsverzekering u uit de brand.

 

10. Niet krijgen van een noodzakelijk visum

Stel dat u naar Cuba wilt. Dan heeft u een visum nodig. Wat als u dit onverwachts niet krijgt? Weg zon, zee en strand! Gelukkig krijgt u het geld terug via uw annuleringsverzekering, zodat u snel een andere vakantie kunt boeken!

 

Reis- en annuleringsverzekering

Om uw reis te annuleren heeft u wel een annuleringsverzekering nodig. Wilt u in 3 minuten een annuleringsverzekering én een reisverzekering geregeld hebben? Sluit dan ook onze zeer voordelige reisverzekering af.

Contact

Chat E-mail Vragen