Zorgverzekering

Wordt psychologische zorg vergoed?

Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor psychologische zorg (geestelijke gezondheidszorg). Om een vergoeding te kunnen ontvangen heeft u een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

 

Praktijkondersteuner

Wanneer uw huisarts u doorverwijst naar de praktijkondersteuner binnen de huisartsenpraktijk worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Het voordeel voor u is dat deze kosten niet worden verrekend met het eigen risico.

 

Psycholoog, psychotherapeut of psychiater

Verwijst uw huisarts u door naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater dan worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden wel verrekend met uw openstaande eigen risico. In de Zorgzoeker 2021 vindt u de zorgverleners waarmee wij een contract hebben.

 

Geen contract?

Wanneer u naar een niet-gecontracteerde psycholoog, psychotherapeut of psychiater gaat is er een lagere vergoeding. Deze vindt u terug in de Lijst maximale vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieders bij de overige downloads.

 

Toestemming nodig

Is er een contract met de zorgverlener waar u heen wilt, dan is alleen een verwijzing voldoende. Is er geen contract? Dan heeft u toestemming nodig voor gespecialiseerde GGZ met verblijf.

 

Uitsluitingen

Sommige behandelingen zijn uitgesloten voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Onder "Generalistische Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ" in de voorwaarden basisverzekering staan de uitgesloten behandelingen vermeld.

 

Psychologische zorg na ongeval

Heeft u psychologische zorg nodig na een ongeval? En was u hiervoor niet zelf aansprakelijk? Dan is de kans groot dat uw zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dit doet National Academic gratis voor u. Meld hier uw letselschade

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen