Zorgverzekering

Welke medicijnen vergoeden jullie?

In het Geneesmiddelenvergoedingssyteem (GVS) staan de medicijnen waar u als Nederlands burger recht op heeft. Welke medicijnen hierin opgenomen zijn, is bepaald door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wilt u weten of uw medicijn in het GVS wordt vermeld? Ga dan naar medicijnkosten.nl, vul de naam of het nummer van het medicijn in en u ziet direct of er een vergoeding is opgenomen in de zorgverzekering.

 

Ook leest u op de website of u een bedrag aan eigen bijdrage moet betalen voor het betreffende medicijn. Goed om te weten: de maximale eigen bijdrage voor medicijnen is 250 euro per jaar. Vanuit enkele aanvullende verzekeringen is in 2021 een vergoeding voor de eigen bijdrage. Deze vindt u terug in het dekkingsoverzicht.

 

Het voorkeursbeleid

In 2021 werken wij met een voorkeursbeleid. De (huis)arts schrijft op het recept de werkende stof van het medicijn. De apotheker geeft u dan aan de hand van het recept van de arts het voorkeursmedicijn. Wanneer u vanuit medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig heeft kan de arts dit aangeven op het recept. Heeft u vragen over medicijnen? Deze kunt u stellen aan de apotheker.

 

Eigen risico

Voor medicijnen die hieronder vallen, betaalt u geen eigen risico. De kosten voor de dienstverlening van de apotheek worden wel verrekend met uw openstaande eigen risico.

 

Vind een apotheek

U kunt altijd naar een apotheker bij u in de omgeving. In de Zorgzoeker op onze website vind u de gecontracteerde apotheken in 2021. Gaat u naar een niet gecontracteerde apotheek, dan ontvangt u een lagere vergoeding.

 

Medicijnen stoppen-met-rokenprogramma

Heeft u medicijnen nodig als onderdeel van het stoppen-met-rokenprogramma? Vindt een gecontracteerde apotheek in onze Zorgzoeker. Als u ervoor kiest deze medicijnen bij een andere zorgverlener te bestellen, is de vergoeding lager.

 

Vragen?

Is het niet duidelijk of een medicijn wordt vergoed? Wij kijken graag met u mee. Neem contact op via 078 632 75 75 of stuur ons een e-mail.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen