Zorgverzekering

Wat is de vergoeding voor therapeutisch elastische kousen?

De basisverzekering vergoedt therapeutisch elastische compressiekousen binnen drukklasse 2, 3 en 4. Er is ook een vergoeding voor een aan- en uittrekhulp. Meer informatie hierover leest u in het reglement hulpmiddelen. Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico.

 

Heeft u steunkousen/compressiekousen die vallen binnen drukklasse 1 nodig? Dan heeft u een aanvullende verzekering nodig. Bekijk het dekkingsoverzicht 2021.

 

Wanneer u problemen heeft met de aderen (bijvoorbeeld spataderen) of met de lymfevaten (bijvoorbeeld oedeem), dan is een vergoeding mogelijk voor therapeutisch elastische compressiekousen. Hiervoor heeft u een vergoeding van uw huisarts nodig. Afhankelijk van uw indicatie heeft u recht op kousen voor uw benen of armen en eventueel een aan- en uittrekhulp.

 

Wij raden u aan hiervoor contact op te nemen met een gecontracteerde zorgverlener. Kies u voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager en moet u de vergoeding vanuit de basisverzekering vooraf aanvragen. Een gecontracteerde zorgverlener vindt u in onze Zorgzoeker.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen