Zorgverzekering

Is er een vergoeding voor orthodontie?

Orthodontie wordt in een aantal specifieke situaties vanuit de basisverzekering vergoed. Dit is zo door de overheid bepaald. In de meeste situaties heeft u een aanvullende verzekering nodig om een orthodontievergoeding (bijvoorbeeld voor een beugel) te krijgen.
 

Basisverzekering

In de volgende situaties is er een vergoeding voor orthodontie mogelijk vanuit de basisverzekering: bij ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, het gebit of de kaak. Hiervoor moest u wel eerst toestemming vragen. Door het Aanvraagformulier bijzondere tandheelkunde in te vullen. De vergoeding wordt verrekend met het openstaande bedrag aan eigen risico. Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker 2021. Kiest u voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.
 

Aanvullende verzekering

Wij hebben ook in 2021 een aantal aanvullende verzekeringen met een vergoeding voor orthodontie. In het dekkingsoverzicht 2021 ziet u om welke vergoeding dit gaat. Wij vergoeden de A-codes volgens de tarievenlijst orthodontische zorg van de NZa.
 

Niet vergoede kosten

Kosten voor een niet nagekomen afspraak vergoeden wij niet. Daarnaast zijn de kosten voor de volgende code altijd voor eigen rekening: Code F 811 A, Reparatie bij onzorgvuldig gebruik.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen