Zorgverzekering

Hoe vraag ik toestemming (een machtiging) voor een behandeling?

Er zijn behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen waarvoor u vooraf toestemming moet aanvragen. Dit wordt ook wel een machtiging genoemd. Alleen als u toestemming heeft, ook wel een machtiging, ontvangt u vergoeding voor de benodigde zorgkosten.

 

Toestemming aanvragen

Wanneer er geen toestemming is, ontvangt u geen vergoeding. In de meeste gevallen vraagt de zorgverlener zelf toestemming bij ons aan en hoeft u niets te doen. Als dit niet het geval is kunt u zelf toestemming voor vergoeding voor zorg in 2021 bij ons aanvragen. Dit kan soms ook met terugwerkende kracht. Vul hiervoor het juiste aanvraagformulier in. Deze formulieren vindt u bij onze downloads. Staat uw zorgsoort hier niet tussen? Kies dan het Aanvraagformulier machtiging.

 

Het formulier moet u samen met uw zorgverlener invullen. Is alles goed en compleet ingevuld? Stuur het formulier dan per e-mail naar medischadvies@nationalacademic.nl of per post naar National Academic t.a.v. team Medisch Advies, Postbus 1815, 3800 BV Amersfoort.

 

U ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie over de afhandeling van de aanvraag van uw machtiging. Wanneer u een reactie van ons heeft ontvangen kunt u opnieuw contact opnemen met uw zorgverlener.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen