Zorgverzekering

Ben ik in het buitenland verzekerd tegen gemaakte ziektekosten?

Spoedeisende zorg

Wanneer u spoedeisende zorg nodig heeft in het buitenland, krijgt u een vergoeding volgens het Nederlandse tarief. Dat betekent dat u vanuit uw basisverzekering de kosten vergoed krijgt tot maximaal het bedrag dat u zou krijgen als u in Nederland dezelfde behandeling zou krijgen. De kosten van een behandeling in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland. Het verschil betaalt u in dat geval zelf. Een voorwaarde voor de vergoeding is dat de behandeling ook vergoed zou worden als deze in Nederland zou plaatsvinden.

 

Aanvullende zorgverzekering

Heeft u naast de basisverzekering een aanvullende verzekering? Dan worden ook behandelingen die in het buitenland duurder zijn dan vergelijkbare zorg in Nederland compleet vergoed. Ook bij de aanvullende verzekering geldt de voorwaarde dat de behandeling ook vergoed zou worden als deze in Nederland zou plaatsvinden. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering? Kies dan voor de reisverzekering met de extra module medische kosten.

 

Niet-spoedeisende zorg

Gaat u voor een geplande (niet-spoedeisende) behandeling naar het buitenland? Dan hangt de vergoeding af van het wel of niet hebben van een contract met de zorgverlener. Als er een contract is, worden de kosten volgens contractafspraken vergoed. Is er geen contract? Dan vergoedt de basisverzekering in 2021 niet-spoedeisende zorg in het buitenland tot maximaal 80%. Een overzicht van de gecontracteerde zorgaanbieders vindt u in onze Zorgzoeker 2021.

 

Goed om te weten: zorgkosten die vergoed worden vanuit de basisverzekering worden eerst verrekend met uw eigen risico.

 

Toestemming vragen voor meerdaagse opname

Gaat u voor een geplande (niet-spoedeisende) behandeling 1 of meer nachten naar een buitenlands ziekenhuis of instelling? Dan moet u vooraf toestemming voor vergoeding vragen. In sommige gevallen kan dit ook nog achteraf met terugwerkende kracht.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen