Rechtsbijstandverzekering

Verhalen van letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door iemand anders? Bijvoorbeeld door een aanrijding op de fiets of een ander verkeersongeluk? Meld uw letselschade bij National Academic en wij helpen u bij het verhalen van kosten. Hieronder leest u hoe!

Kosten bij letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen en iemand anders verantwoordelijk is, dan kunnen er zorgkosten ontstaan. Dit kan op twee manieren:

Eigen risico

Voor spoedeisende zorg uit de basisverzekering betaalt u eerst een eigen risico (385 euro in 2021). Hieronder valt bijvoorbeeld het maken van een röntgenfoto of het behandelen van uw verwondingen op de eerste hulp.

Zorgkosten buiten de basisverzekering

Soms heeft u na een ongeval zorg nodig die buiten de basisverzekering valt, bijvoorbeeld extra fysiotherapie. Dit wordt meestal vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, komen de kosten voor eigen rekening.

Klachten na aanrijding of ongeluk

Letselschade verhalen op de tegenpartij

Wanneer er iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, kunt u de genoemde kosten op de tegenpartij verhalen. Hiervoor moet u de tegenpartij eerst aansprakelijk stellen. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Als extra service kunnen wij voor u een letselschadebureau inschakelen om uw letselschade te verhalen.

Hoe kan National Academic mijn letselschade verhalen?

Ook dat kan op twee manieren:
 

  • Meld uw letselschade bij ons

    Bel 078 632 75 58 of klik op de button onderaan deze pagina. Wij brengen u in contact met een professioneel letselschadebureau dat alle zorg uit handen neemt.
  • Wij nemen contact met u op

    Het kan voorkomen dat wij u benaderen, omdat we denken dat er sprake is van letselschade buiten uw schuld om. We gaan dan met u in gesprek om te kijken of we de gemaakte zorgkosten voor u kunnen verhalen.

 

Neem altijd contact op. Ook als u twijfelt of uw letselschade wel te verhalen is. Wij brengen u in contact met een professioneel letselschadebureau. In overleg met u wordt een schadedossier opgemaakt. Het melden van letselschade is voor u altijd gratis.

 

Letselschade melden

Contact

Chat E-mail Vragen