Rechtsbijstandverzekering

Verhalen van letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door iemand anders? Bijvoorbeeld door een aanrijding op de fiets of een ander verkeersongeluk? Meld uw letselschade bij National Academic en wij helpen u bij het verhalen van kosten. Hieronder leest u hoe!

Kosten bij letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen en iemand anders verantwoordelijk is, dan kunnen er zorgkosten ontstaan. Dit kan op twee manieren:

Eigen risico

Voor spoedeisende zorg uit de basisverzekering betaalt u eerst een eigen risico. Hieronder valt bijvoorbeeld het maken van een röntgenfoto of het behandelen van uw verwondingen op de eerste hulp.

Zorgkosten buiten de basisverzekering

Soms heeft u na een ongeval zorg nodig die buiten de basisverzekering valt, bijvoorbeeld extra fysiotherapie. Dit wordt meestal vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, komen de kosten voor eigen rekening.

Klachten na aanrijding of ongeluk

Letselschade verhalen op de tegenpartij

Wanneer er iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, kunt u de genoemde kosten op de tegenpartij verhalen. Hiervoor moet u de tegenpartij eerst aansprakelijk stellen. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Als extra service kunnen wij voor u een letselschadebureau inschakelen om uw letselschade te verhalen.

Hoe kan National Academic mijn letselschade verhalen?

Ook dat kan op twee manieren:
 

  • Meld uw letselschade bij ons

    Bel 078 632 75 58 of klik op de button onderaan deze pagina. Wij brengen u in contact met een professioneel letselschadebureau dat alle zorg uit handen neemt.
  • Wij nemen contact met u op

    Het kan voorkomen dat wij u benaderen, omdat we denken dat er sprake is van letselschade buiten uw schuld om. We gaan dan met u in gesprek om te kijken of we de gemaakte zorgkosten voor u kunnen verhalen.

 

Neem altijd contact op. Ook als u twijfelt of uw letselschade wel te verhalen is. Wij brengen u in contact met een professioneel letselschadebureau. In overleg met u wordt een schadedossier opgemaakt. Het melden van letselschade is voor u altijd gratis.

 

Letselschade melden

Contact

Chat E-mail Vragen