Studentenzorgverzekering

Welke vergoeding geeft de studentenzorgverzekering voor psychologische zorg?

Je basisverzekering geeft een vergoeding voor psychologische zorg (geestelijke gezondheidszorg). Hiervoor heb je wel een doorverwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

 

Praktijkondersteuner

Het kan zijn dat de huisarts je doorverwijst naar de praktijkondersteuner. De vergoeding hiervoor komt vanuit de basisverzekering en wordt niet verrekend met je eigen risico.

 

Psycholoog, psychotherapeut en psychiater

Krijg je van jouw huisarts een doorverwijzing naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater? Dan krijg je deze kosten ook vergoed vanuit de basisverzekering, hiervoor betaal je wel eigen risico. Bekijk in de Zorgzoeker met welke zorgverleners wij een contract hebben. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Dan is er een lagere vergoeding. Deze vind je in de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg bij de overige downloads.

 

Toestemming nodig

Is er een contract met de zorgverlener waar je heen wilt, dan is alleen een verwijzing voldoende. Is er geen contract? Dan heb je toestemming nodig voor gespecialiseerde GGZ met verblijf. Gebruik hiervoor het Aanvraagformulier niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ met verblijf.

 

Uitsluitingen

Er zijn behandelingen waarvoor geen vergoeding is vanuit de basisverzekering. Welke behandelingen dit zijn vind je terug onder "Generalistische Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ" in de voorwaarden basisverzekering.

 

Psychologische zorg na ongeval door een ander?

Heb je een ongeval gehad en was iemand anders hiervoor verantwoordelijk? En heb je hierdoor psychologische zorg nodig? Dan is de kans groot dat je zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dit doet National Academic gratis voor je. Meld hier je letselschade.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen