Studentenzorgverzekering

Wat is de vergoeding voor fysiotherapie en/of oefentherapie bij studentenzorg?

Aanvullende verzekering

Om een vergoeding voor fysiotherapie te krijgen, heb je de aanvullende dekking Fysio nodig. Bekijk het dekkingsoverzicht 2021. Handig om te weten: manuele fysiotherapie valt onder dezelfde vergoeding. Als er een chronische indicatie is, dan is er een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk.

 

Basisverzekering

Als er sprake is van een chronische indicatie (dit kan jouw fysiotherapeut aangeven), dan krijg je vanaf de 21e behandeling een vergoeding vanuit jouw basisverzekering. De kosten worden verrekend met het openstaande eigen risico. Ook in de volgende situaties heb je recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Bij perifeer vaatlijden in fase 2 Fontaine (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie (looptraining) gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij urine-incontinentie: maximaal 9 behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie.
  • Bij artrose van heup- of kniegewricht (18 jaar of ouder): maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD).

 

Een afspraak maken

Je kunt een doorverwijzing krijgen van uw huisarts, maar het is ook mogelijk zelf een afspraak te maken. Als er een chronische indicatie is, heb je wel een doorverwijzing nodig. In de Zorgzoeker 2021 vind je de fysiotherapeuten waarmee wij een contract hebben. Als je besluit naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut te gaan ontvang je een lagere vergoeding per behandeling. Wat die maximale vergoeding precies is vind je terug in de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg' onder overige downloads.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen