Studentenzorgverzekering

Waarom werkt jullie studentenzorgverzekering met een voorkeursbeleid medicijnen?

In 2021 werken wij met een voorkeursbeleid (preferentiebeleid). Dit betekent dat wij het medicijn vergoeden dat valt onder het voorkeursbeleid. Dit doen we om de zorgkosten laag te houden. Maar dit levert jou ook voordeel op: voor deze medicijnen betaal je namelijk geen eigen risico. Zo ben je een stuk goedkoper uit. De kosten van de apotheek verrekenen we wel met het eigen risico.

 

Hoe het werkt

Medicijnen worden vaak door verschillende fabrikanten gemaakt. De medicijnen hebben dezelfde werkzame stof en werking, maar verschillen met elkaar van prijs. Wij vergoeden dan het voorkeursmedicijn, en niet het (meestal) duurdere merkmedicijn. Je ontvangt hetzelfde medicijn, maar in een ander doosje. Jouw (huis)arts schrijft op het recept de werkzame stof van het medicijn dat je nodig hebt. Jouw apotheker zorgt er dan voor dat je het juiste medicijn krijgt. De voorkeursmedicijnen zijn door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen goedgekeurd op het gebied van kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid.

 

Uitzondering

De arts bepaalt samen met de apotheker welk medicijn jij krijgt. De (huis)arts kan bij uitzondering beoordelen dat het voorkeursmedicijn niet medisch verantwoord voor je is. De arts zal dan een ander merk voorschrijven. Dit geeft hij dan op het recept aan als 'medische noodzaak'. Je krijgt het medicijn dan vergoed. De kosten worden eerst verrekend met je eigen risico. Is er geen medische noodzaak en kies je toch voor een ander medicijn dan het voorkeursmedicijn? Dan betaal je de kosten zelf.

 

De voorkeursmedicijnen

Bekijk het Reglement farmaceutische zorg voor de de lijst met voorkeursmedicijnen. De voorkeursmedicijnen kunnen tijdens het jaar veranderen. Jouw apotheker zal altijd het voorkeursmedicijn aan je meegeven. Hier hoef jij je geen zorgen over te maken!

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen