Studentenzorgverzekering

Krijg ik mijn reiskosten voor bezoek aan het ziekenhuis vergoed?

Heb je voor een bezoek aan het ziekenhuis reiskosten (eigen vervoer, openbaar vervoer of taxivervoer) gemaakt? In de volgende situaties krijg je hiervoor een vergoeding:

  • Als je slechtziend of blind bent en je jezelf niet zonder hulp kunt verplaatsen.
  • Als je oncologische behandelingen met radio-, chemotherapie of immuuntherapie krijgt (ook het vervoer naar consulten, onderzoek en controles die als onderdeel van de behandeling noodzakelijk zijn).
  • Als je geriatrische revalidatiezorg (grz) krijgt.
  • Als je een nierdialyse krijgt.
  • Als je rolstoelafhankelijk bent.
  • Vanaf 1 januari 2021: als je bent aangewezen op een dagbehandeling in een groep als onderdeel van Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen (GZSP).

 

Staat jouw situatie hier niet bij? Als je vaak een behandeling in het ziekenhuis krijgt, kan het zijn dat je via de zogenoemde hardheidsclausule toch een vergoeding krijgt.

 

Logeervergoeding

Stel: je word minimaal drie dagen achter elkaar in het ziekenhuis behandeld, maar niet opgenomen. Dan kan je ook kiezen voor een logeervergoeding in plaats van een vergoeding voor de reiskosten. Die logeervergoeding is maximaal 76,50 euro per nacht in 2021.

 

Eigen risico en eigen bijdrage

Goed om te weten: voor zittend ziekenvervoer betaal je in 2021 een eigen bijdrage van 108 euro per jaar. De resterende kosten verrekenen we met jouw openstaande eigen risico.

 

Reiskosten declareren

Wil je jouw in 2021 gemaakt kosten indienen? Download dan het Declaratieformulier reiskosten voor medische behandeling bij onze overige downloads.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

icon declaratie indienen

Declaratie indienen

Heeft u zorgkosten gemaakt? Die kunt u heel makkelijk online declareren

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze zorgverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen