Reisverzekering

Welke dekking biedt de reisverzekering rondom het coronavirus?

U bent verzekerd wanneer u door corona in het ziekenhuis terecht komt. Lees hieronder meer.


Kosten langer blijven

Wordt u zo ziek door corona dat u in het buitenland moet worden opgenomen in het ziekenhuis? Dan worden extra verblijfs- en reiskosten vergoed voor maximaal 7 dagen en € 50 per persoon per dag. Dit geldt voor meereizende verzekerden. De extra kosten voor de terugreis van verzekerde op medische indicatie en meereizende verzekerden valt ook onder de dekking. Hierbij wordt de kostprijs vergoed. Voorwaarde is dat wel dat u in een land bent dat kleurcode groen of geel heeft. En bel altijd eerst even met onze Alarmcentrale. Verandert de kleurcode tijdens uw verblijf naar oranje of rood? Dan is er een tijdelijke dekking vanuit uw reisverzekering.

 

Maakt u extra kosten omdat u in quarantaine moet en daardoor niet op de geplande dag kan vertrekken? Dan zijn deze kosten helaas niet gedekt. 


Zorgkosten

Als u onverwachts naar de dokter of het ziekenhuis moet, krijgt u dit vergoed vanuit uw zorgverzekering. Dit gebeurt tot het Nederlandse maximumtarief. In sommige landen is de zorg een stuk duurder. Met een aanvullende zorgverzekering met dekking voor buitenlandse zorgkosten of onze reisverzekering met de module Medische kosten kunt u deze extra kosten ook vergoed krijgen. Kies dan wel voor de extra module medische kosten. Let wel op, met een code oranje of rood geldt de dekking vanuit de reisverzekering niet.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon reisverzekering

Reisverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage premie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze reisverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen