Reisverzekering

Mijn (terug)vlucht is vertraagd/geannuleerd en ik heb kosten gemaakt. Kan ik deze kosten vergoed krijgen via mijn reisverzekering?

Uw reisverzekering biedt geen dekking voor extra gemaakte kosten in verband met vertraging of annulering van een vlucht. Het kan zijn dat de kosten wel vergoed worden door de luchtvaartmaatschappij.

 

In geval van vertraging heeft uw luchtvaartmaatschappij volgens de Europese regelgeving namelijk een hulpverleningsplicht. U heeft recht op eten, drinken, 2 telefoongesprekken of e-mails en als het noodzakelijk is een hotelaccommodatie. Wanneer u op uw eindbestemming aankomt met een vertraging van 3 uur of meer en er geen sprake is van overmacht, heeft u recht op een financiële vergoeding van uw luchtvaartmaatschappij. De hoogte hiervan hangt af van de vertragingstijd en de vluchtafstand.

 

Vertragingstijd Vluchtafstand Compensatie per passagier
3 uur of meer Tot 1500 km 250 euro
3 uur of meer Binnen EU meer dan 1500 km 400 euro
3 uur of meer Andere vluchten tussen 1500 en 3500 km   400 euro
3 uur of meer Meer dan 3500 km 600 euro

Heeft u een pakketreis en zorgt de vertraagde vlucht voor minder vakantiedagen? Neem dan contact op met uw reisorganisatie. Zij kunnen u het beste adviseren wat voor u in deze situatie de beste route is.

 

Vlucht geannuleerd door overmacht

Wanneer de luchtvaartmaatschappij kan aantonen dat er sprake is van overmacht, heeft u geen recht op vergoeding bij annulering, langdurige vertraging of omboeking. Onder overmacht vallen uitzonderlijke situaties zoals natuurrampen, maar ook stakingen van derden. Maar in dat geval heeft u wel recht op vergoeding via uw reisverzekering. Er geldt dan een vergoeding € 50 per dag per verzekerde voor maximaal 7 dagen. 

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon reisverzekering

Reisverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage premie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze reisverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen