Reisverzekering

Ik raak op vakantie besmet met het coronavirus. Wat wordt vergoed door mijn reisverzekering?

Wat u vergoed krijgt, hangt af van uw gekozen dekking en het geldende reisadvies van uw bestemming.
 

  • Wordt u zo ziek door corona dat u in het buitenland moet worden opgenomen in het ziekenhuis? Dan worden extra verblijfs- en reiskosten vergoed voor maximaal 7 dagen en € 50 per persoon per dag. Dit geldt voor meereizende verzekerden. De extra kosten voor de terugreis van verzekerde op medische indicatie en meereizende verzekerden valt ook onder de dekking. Hierbij wordt de kostprijs vergoed. Voorwaarde is dat wel dat u in een land bent dat kleurcode groen of geel heeft. En bel altijd eerst even met onze Alarmcentrale. 
  • Maakt u extra kosten omdat u in quarantaine moet en daardoor niet op de geplande dag kan vertrekken? Dan zijn deze kosten helaas niet gedekt. 
  • Maakt u medische kosten? Dan bent u hiervoor verzekerd via uw zorgverzekering tot het gebruikelijke Nederlandse tarief. Worden de kosten deels niet vergoed omdat ze in het buitenland duurder zijn? Dan kunt u ze mogelijk indienen op uw aanvullende zorgverzekering met dekking voor buitenlandse zorgkosten of onze reisverzekering met de extra module Medische kosten. Belangrijk om te weten: medische kosten en andere corona gerelateerde kosten worden niet vergoed als het land een negatief reisadvies (code oranje of rood) heeft.

Dit vindt u misschien ook interessant

Info

Bekijk dekkingen

In ons dekkingsoverzicht ziet u in een oogopslag waar u voor verzekerd bent.

Icon reisverzekering

Reisverzekering afsluiten?

Kies voor onze lage premie mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie.

icon polis inzien

Onze voorwaarden

Ook de uitgebreide voorwaarden lezen? Bekijk de voorwaarden van onze reisverzekering.

Contact

Chat E-mail Vragen