autoverzekering

Zwarte zaterdag 2024: Frankrijk en Duitsland wanneer vermijden?

Gepubliceerd op 17-06-2024
1703 keer gelezen

Ieder jaar is het weer druk op de Europese wegen tijdens de zomervakantie. Gaat u tijdens de zomervakantie op een zaterdag met de auto richting het zuiden? Dan is de kans groot dat u in de file komt te staan. Vervelend... Wilt u zwarte zaterdag in 2024 vermijden? Lees hieronder wanneer zwarte zaterdag 2024 in Frankrijk en Duitsland valt.

 

Zwarte zaterdag Frankrijk 2024

De schoolvakanties vallen in Frankrijk tussen 6 juli en 2 september 2024. Een groot deel van de Fransen viert eind juli en augustus zomervakantie. Vaak in eigen land. Tel daar vakantievierende Nederlanders, en een hoop andere automobilisten bij op en voilà: de Franse snelwegen staan tjokvol. Daarnaast zijn de Olympische Spelen in Parijs van 26 juli tot 11 augustus 2024. Al met al kan het in 2024 weer topdrukte worden.

 

Wanneer valt zwarte zaterdag 2024?

Pak uw agenda en zet een dikke streep door zaterdag 27 juli. Dit zal waarschijnlijk dé zwarte zaterdag in 2024 in Frankrijk worden. Ook de vrijdag ervoor en zondag erna worden naar verwachting erg druk vanwege de start van de Olympische Spelen in Parijs dat weekend. Dit jaar worden er meerdere zwarte dagen verwacht in Frankrijk. Op zaterdag 3 augustus en zaterdag 17 augustus wordt topdrukte voorspeld. In beide richtingen (noord en zuid) wordt elk weekend tijdens de zomervakantie eigenlijk wel drukte verwacht in 2024. Staat uw vakantie dan gepland? Probeer toch een dag eerder of later te vertrekken dan op een zaterdag. Zondag is een betere reisdag per auto dan zaterdag, omdat de verkeersdrukte minder problemen geeft.

 

Franse vlag met auto's in de file

 

Toch rijden? Gebruik onze tips!

Er wordt in het algemeen afgeraden om in juli en augustus op zaterdag met de auto door Frankrijk te reizen. C’est dommage! Veel mensen vertrekken in de nacht, ook dat wordt afgeraden. Maar mocht u toch van plan zijn om op één van de zwarte zaterdagen/weekenden te rijden, vergeet dan niet een tolbadge voor de Franse tolwegen te regelen. Zo kunt u sneller doorrijden naar uw bestemming! Daarnaast is het belangrijk om een aantal verplichte items in de auto te hebben. In Frankrijk zijn veiligheidsvesten en een gevarendriehoek verplicht. Wat u nog steeds niet in de auto mag hebben in Frankrijk is een waarschuwingsapp over flitsers. 

 

Zwarte zaterdag Duitsland 2024

Nein? Doch! Ook in Duitsland kan het dit jaar weer files regenen in juli en augustus. Er worden op dit moment maar liefst 4 hele drukke zaterdagen verwacht. Maar ook op meerdere vrijdagen en op zondag 28 juli kan het heel druk worden op de weg. Op deze dagen reizen veel mensen door Duitsland, op weg naar hun vakantiebestemming. Bovendien zijn de meeste Duitsers dan ook vrij.

 

File in Duitsland

 

Wanneer valt zwarte zaterdag 2024 in Duitsland?

De dagen met de meeste drukte op de Duitse snelwegen zijn zaterdag 20 en 27 juli, en 3 en 10 augustus 2024. Duitsland kent naast zwarte zaterdagen ook zwarte vrijdagen. In 2024 vallen die op 5, 12 en 19 juli. De zondagen lijken dit jaar gelukkig wat rustiger te worden. Wilt u de drukte op de wegen zo veel mogelijk vermijden? Vertrek dan op een zondag of doordeweeks buiten de spitsuren. Handig om te weten: bij grote files in Duitsland worden goede alternatieve routes gegeven. Die herkent u aan de gele en blauwe bordjes met U (Umleitung) erop.


Op vakantie? Vergeet uw reisverzekering niet!

De koffers zijn gepakt, uw route gepland, maar hebt u al een voordelige reisverzekering geregeld? U kunt de reisverzekering van National Academic samenstellen zoals u dat wilt, dus ook met de module Pechhulp. Handig tijdens een autoreis! Al ergens anders verzekerd? Geen probleem! Wij zeggen uw verzekering gratis voor u op. Zo hoeft u zich alleen nog maar bezig te houden met welk terras u als eerste bezoekt.

Voordelige pechhulp?

Contact

Chat E-mail Vragen