autoverzekering

Zwarte zaterdag 2022: Frankrijk en Duitsland wanneer vermijden?

Gepubliceerd op 04-07-2022
1674 keer gelezen

Hoewel er vorig jaar nog verschillende coronamaatregelen golden in Europa, stond er tijdens de zwarte zaterdag in 2021 op het hoogtepunt bijna 1100 kilometer file op de snelwegen in Frankrijk (bron: NOS). Hadden die vakantiegangers toen maar geweten dat het verkeer zo’n ramp zou zijn… Gelukkig kunt u de zwarte zaterdag in 2022 vermijden! Lees hieronder wanneer zwarte zaterdag 2022 in Frankrijk en Duitsland valt.

 

Zwarte zaterdag Frankrijk 2022

Een groot deel van de Fransen viert eind juli en augustus zomervakantie. Vaak in eigen land. Tel daar ons, vakantievierende Nederlanders, en een hoop andere automobilisten bij op en voilà: de Franse snelwegen staan tjokvol. Daarnaast is deze zomer de eigen auto nog steeds hét vervoermiddel om op vakantie te gaan – helemaal gezien de situatie op luchthavens zoals Schiphol. Al met al kan het in 2022 weer topdrukte worden!

 

Wanneer valt zwarte zaterdag 2022?

Pak uw agenda en zet een dikke streep door zaterdag 30 juli. Dit zal waarschijnlijk dé zwarte zaterdag in 2022 in Frankrijk worden - met gemiddeld 2 tot 4 uur file. De piek wordt in heel het land verwacht rond 13:00 uur, maar rond Parijs zal het vanaf 15:00 uur op vrijdag 29 juli al druk worden. Ook zullen naar verwachting 9 en 23 juli + 6 en 13 augustus 2022 zeer drukke zaterdagen worden. Staat uw vakantie dan gepland? Probeer toch een dag eerder of later te vertrekken. Zondag is een betere reisdag per auto, omdat de verkeersdrukte minder problemen geeft. Dat advies gaf de ANWB voorgaande jaren.

 

Franse vlag met auto's in de file

 

Toch rijden? Gebruik onze tips!

Er wordt in het algemeen afgeraden om in juli en augustus op zaterdag met de auto door Frankrijk te reizen. C’est dommage! Maar mocht u toch van plan zijn om op één van de zwarte zaterdagen/weekenden te rijden, vergeet dan niet een tolbadge voor de Franse tolwegen te regelen. Zo kunt u sneller doorrijden naar uw bestemming! Daarnaast is het handig om een aantal verplichte items in de auto te hebben. 

 

Zwarte zaterdag Duitsland 2022

Nein? Doch! Ook in Duitsland kan het dit jaar weer files regenen in juli en augustus. Er worden op dit moment maar liefst 8 hele drukke zaterdagen verwacht en zelfs een te vermijden vrijdag en zondag. Op deze dagen reizen veel mensen door Duitsland, op weg naar hun vakantiebestemming én de meeste Duitsers zijn zelf ook vrij.

 

File in Duitsland

 

Wanneer valt zwarte zaterdag 2022 in Duitsland?

De dagen met zeer drukke Duitse snelwegen:

 

  • Zwarte vrijdag Duitsland 2022: 22 juli
  • Zwarte zaterdag Duitsland 2022: 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus
  • Zwarte zondag Duitsland 2022: 31 juli

 

Handig om te weten: bij grote files in Duitsland worden goede alternatieve routes gegeven. Die herkent u aan de gele en blauwe bordjes met U (Umleitung) erop.


Op vakantie? Vergeet uw reisverzekering niet!

De koffers zijn gepakt, uw route gepland, maar heeft u uw voordelige reisverzekering al geregeld? U kunt de reisverzekering van National Academic samenstellen zoals u dat wilt, dus ook met de module Pechhulp. Handig tijdens een autoreis! Onze premie blijft scherp. Al ergens anders verzekerd? Geen probleem! Wij zeggen uw verzekering gratis voor u op. Dan hoef u zich alleen nog maar bezig te houden met welke ijssalon u als eerste bezoekt.

Voordelige pechhulp?

Contact

Chat E-mail Vragen