Zorgverzekering

Zorgkosten in het buitenland, wel of niet vergoed?

Gepubliceerd op 17-06-2020
1481 keer gelezen

Zon, zee en ziek zijn. Nee, u bent lekker op vakantie dus dat laatste past niet in het rijtje. Maar wat als het wel gebeurt en u in het ziekenhuis belandt? Dan kunnen de kosten hoog oplopen!

Dure gezondheidszorg in het buitenland

Internationaal worden veel verschillende tarieven gehanteerd voor gezondheidszorg. Zo is in Amerika de gezondheidszorg vele malen duurder dan in Nederland. Maar binnen Europa variëren de zorgkosten ook. Toeristen hebben recht op betaalbare én eerlijke zorg in het buitenland. Mede daarom heeft de Europese Unie de Europese Zorgverzekeringskaart (EHIC) ingevoerd. Deze kaart zorgt ervoor dat u in het buitenland de benodigde spoedeisende zorg krijgt. Helaas houden sommige landen zich niet altijd aan de Europese regels. Ze weigeren de zorgkaart bij toeristen én verhogen onterecht de zorgkosten. Gevolg: u wordt opgezadeld met hoge rekeningen.

 

Wat krijgt u vergoed met uw basisverzekering?

Vanuit uw basisverzekering wordt maximaal 100% van het Nederlands tarief vergoed bij spoedeisende medische hulp in het buitenland. Wat betekent dit? Als uw ziekenhuisbehandeling in het buitenland 5000 euro kost, dan wordt er bekeken hoeveel dezelfde behandeling in Nederland kost. Blijkt het tarief voor de behandeling in Nederland slechts 2000 euro te zijn? Dan moet u 3000 euro uit eigen zak betalen. Een flinke rekening dus! Gelukkig kunt u dit voorkomen.

 

Uzelf goed verzekeren tegen hoge zorgkosten op vakantie?

Verzeker medische kosten mee op uw reisverzekering Als u binnenkort op vakantie gaat, dan is heel verstandig om meteen uw medische kosten te verzekeren op uw reisverzekering. Niet alle medische kosten zijn namelijk meeverzekerd op uw basisverzekering. Slechts een deel. Met de extra module Medische kosten voorkomt u dat u onverhoopt zelf hoge zorgkosten in het buitenland moet betalen.

 

Heeft u al een reisverzekering bij National Academic? Dan kunt u met 1 telefoontje uw huidige reisverzekering aanvullen met de extra module Medische kosten. Bel: 078 632 75 75. Per mail mag ook!

Contact

Chat E-mail Vragen