Reisverzekering

Zo gaat u fit en onweerstaanbaar de zomer in!

Gepubliceerd op 27-06-2014
1464 keer gelezen

Nog even en u mag uzelf weer laten zien op het strand. Kan het ermee door of moet het nog wat strakker? Het liefst loopt u er natuurlijk zo mooi en fit mogelijk bij. Wil u deze zomer echt in shape raken? Met deze tips gaat het u zeker lukken!

Houd uzelf niet voor de gek

Vind u dat u een actieve levensstijl hebt, omdat u regelmatig de trap pakt? Onderzoeker Walter Lewin rekende uit dat u, wanneer u vijf keer per dag de trap pakt naar de derde verdieping, ongeveer 0,3% meer energie verbruikt, dan iemand die telkens de lift pakt. Houd uzelf dus niet voor de gek. Die trap maakt het verschil niet. Meerdere keren per week fanatiek sporten doet dat wél.

 

Cardio of krachttraining?

Moet u ook altijd een beetje gniffelen om de gespierde mannen die in het krachthonk van de sportschool hun spierballen aan het trainen zijn? Stop daar mee en stap zelf dat krachthonk in! Krachttraining blijkt namelijk veel effectiever te zijn bij het verliezen van gewicht dan de eindeloze cardio-sessies waar de meeste mensen zich mee bezig houden.

 

Met een intensieve krachttraining verbrand u meer vet dan met een cardiotraining. Dit komt doordat u spieren ook na de krachttraining een hoop energie verbruiken. Dit heet afterburn. Door dit verhoogde energieverbruik ligt de caloriebehoefte van u lichaam tot wel een dag na de trainingssessie hoger dan normaal. Ook al ligt u inmiddels thuis op de bank.

 

workout

 

Meer eiwitten

Als u dan toch start met het actief trainen van uw spieren, neem dan ook uw voeding eens onder de loep. Dat we moeten matigen met snelle koolhydraten, zoals witte pasta, is voor de meeste mensen duidelijk. Maar let u al op de inname van eiwitten? Zeker wanneer u regelmatig sport, zijn eiwitten essentieel. Ze zorgen voor de opbouw en het herstel van de spieren. Voedingsmiddelen met veel eiwitten zijn bijvoorbeeld magere kwark, kipfilet, tonijn, linzen, koolvis en –uiteraard- eieren.

 

Stop met het drinken van calorieën

Dat frisdrank en alcohol ongezond zijn weet iedereen inmiddels wel. Maar ook drankjes met een wat beter imago, zoals vruchtensap en gezoete zuiveldranken zijn hartstikke slecht. Vruchtensap bevat vaak nog meer suikers dan cola! En de vitamines die u er mee binnen zou krijgen, zijn vaak afkomstig uit vruchtenconcentraat; een goedje dat weinig meer met fruit te maken heeft. Drink liever water of thee. En haal uw vitamines uit echt fruit, in plaats van uit geperst fruit.

 

Extra tip..

Bovenstaande tips zijn voor een zélfverzekerd leven, maar denkt u ook eens na over een verzekerd leven! National Academic biedt voordelige verzekeringen.

 

Contact

Chat E-mail Vragen