autoverzekering

Vignet Duitsland 2020: milieusticker en tolvignet

Gepubliceerd op 01-07-2020
2323 keer gelezen

Gaat u met de auto naar Duitsland? Dan moet u binnenkort wellicht tol betalen. Op veel plekken in Duitsland heeft u al een milieusticker op uw auto nodig. Wanneer heeft u deze milieusticker nodig, en is in 2020 een ‘tolvignet Duitsland’ verplicht?

1. Milieusticker Duitsland

In veel steden in Duitsland moet uw auto voorzien zijn van een milieusticker (milieuvignet). De Duitse overheid heeft namelijk bepaalde milieuzones (Umweltzones) ingesteld om het verkeer, en daarmee de luchtverontreiniging, te verminderen. Heeft u een dieselauto van voor 2001 of een benzineauto van voor 1993? Dan mag u met uw auto helemaal niet meer in deze Umweltzones komen.

 

In welke steden is een ‘milieusticker Duitsland’ verplicht?

Onder andere in: Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Keulen en Stuttgart. Bekijk de volledige, actuele lijst: milieuzones Duitsland 2020.

 

Voorkom boetes

Er zijn 3 soorten milieustickers in Duitsland: een groene (altijd toegang tot de binnenstad), een gele (beperkte toegang tot binnensteden) en een rode (nooit toegang). In veel steden is alleen de groene milieusticker geldig. Let op: plak de milieusticker rechtsonder aan de binnenkant van uw voorruit. Sticker verkeerd geplakt? Dan riskeert u een boete van 40 euro. Geen milieusticker? Dan bent u zo 80 euro armer.

 

Hoeveel kost een milieusticker Duitsland?

Het laagste tarief is 12,50 euro. Milieusticker Duitsland kopen? Koop hier uw milieusticker.

 

Landkaart van Duitsland

 

2. Vignet Duitsland 2020

Reist u in 2020 af naar Duitsland met de auto? U kunt opgelucht ademhalen. Duitsland had namelijk plannen om een tolplicht in te voeren voor op de Duitse snelwegen (Autobahn). Deze plannen zijn echter afgelopen zomer van de baan geveegd door het Europees Hof. De tolplannen zouden in strijd zijn met de wetgeving in Europa.

 

Vignet Duitsland 2020 definitief van de baan?

De plannen om een ‘vignet Duitsland’ in te voeren kunnen officieel niet doorgaan gebaseerd op het oordeel van het Europees Hof. Toch kan Duitsland het vignet en dus tolheffing nog invoeren. Dit vignet moet dan wel gelijk zijn voor alle autobestuurders, ongeacht uit welk land zij komen. Duitse automobilisten zouden hiervoor dus geen vergoeding mogen krijgen. Tot op heden zijn hier nog geen concrete plannen voor gemaakt.

 

Voordelige autoverzekering in 2020?

National Academic biedt hoger opgeleiden een extra voordelige autoverzekering. Ook weer in 2020. Wij regelen uw overstap!

 

Bereken snel uw autopremie

Contact

Chat E-mail Vragen