man en vrouw aan tafel

Reis boeken: 5 tips om vakantiegeld 2018 over te houden!

Gepubliceerd op 12-02-2018
1505 keer gelezen

Staat u te popelen om met uw vakantiegeld in 2018 een reis te boeken? Wacht nog heel even! Lees eerst deze tips en bespaar flink!

 

5 x voordelig een reis boeken

 

1. Houd Ticketspy en Paperflies in de gaten

Er zijn fantastische websites, die dagelijks de goedkoopste vakanties voor u verzamelen. Neem bijvoorbeeld Ticketspy. Daar komt een retourtje New York voorbij voor  250 euro of een reis naar Johannesburg voor 330 euro. Heel goedkoop dus! Een andere aanrader: Paperflies. Zij hebben elke dag een dagdeal. En vooruit nog één: Weflycheap. De moeite waard om in de gaten te houden!

 

2. Vlieg op een dinsdagmiddag

In het weekend vliegen? Die tickets zijn peperduur, simpelweg omdat vrijwel iedereen in het weekend wil vertrekken. Aanrader: boek een vlucht op een dinsdagmiddag (=veelal goedkoopst) of een andere doordeweekse dag. Moet u toch in het weekend vliegen? Boek een reis en vlieg op een maandag of dinsdag terug naar huis. Die tickets zijn ook vaak goedkoper! Nog een tip: bekijk vliegreizen op dinsdag of woensdag. Dan bent u de eerste! Dit zijn namelijk de dagen dat vliegmaatschappijen nieuwe deals ‘lanceren’.

 

vrouw in zwembad

 

3. Zoeken via telefoon, boeken via laptop!

Dit klinkt misschien omslachtig, maar de uitleg is heel simpel. Wanneer u enthousiast naar vakanties zoekt via uw telefoon, onthouden websites via ‘cookies’ welke reizen u heeft bekeken. Gevolg: de prijzen van reizen stijgen ‘muy rapido’, alleen voor u! Simpelweg omdat men weet dat u interesse heeft in een bepaalde reis. What to do? Ga op zoek naar reizen via uw telefoon of tablet en boek de leukste via uw laptop. Dat scheelt weer wat vakantiegeld!

 

4. Vlieg vanaf Brussel of Düsseldorf

Gaat u een reis boeken? Bekijk dan ook wat tickets kosten vanaf Brussel of Düsseldorf. Het kan honderden euro’s schelen om vanaf een ander vliegveld dan Schiphol te vliegen. Ook slim: zorg ervoor dat iemand u en eventuele andere vakantiegangers naar het vliegveld brengt. Want de hele week (of langer!) parkeren op het vliegveld, dat hakt ook flink in op uw budget!

 

5. Geen reisverzekering nemen bij boeken reis

Bent u bijna klaar met het online boeken van uw reis? Dan staat er vaak als optie een ‘kortlopende reisverzekering afsluiten’. Doet u dat? Dan bent u alleen de dagen verzekerd dat u op vakantie bent. Maar wanneer u vaker op vakantie gaat,  loont het zeker een doorlopende reisverzekering te nemen. Dan bent u heel het jaar verzekerd, inclusief alle weekendjes weg. Zo gooit u uw vakantiegeld 2018 niet onnodig over de balk!

 

Tot slot, vergeet niet om bij uw vakantie ook een reisverzekering af te sluiten. Zo bent u 100% voorbereid. Bekijk onze voordelige en uitgebreide reisverzekering, speciaal voor hoger opgeleiden.

Contact

Chat E-mail Vragen