Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering, nodig of niet?

Gepubliceerd op 17-11-2022
1256 keer gelezen

Stel, u wordt ontslagen. Of uw aannemer plaatst een dakkapel verkeerd. Dat kan soms aanleiding zijn voor flink wat getouwtrek. Wanneer u juridische hulp inschakelt om dit soort dingen op te lossen, dan lopen de kosten vaak snel op! U kunt zich hiervoor verzekeren. Maar voor veel mensen voelt dit als een ver-van-hun-bed-show. Hoe bepaalt u of u een rechtsbijstandverzekering nodig heeft?

 

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Kortgezegd: een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen. Dat zijn problemen die via wet- en regelgeving worden opgelost. Hiervoor is in veel gevallen ook juridische hulp nodig. En die kan in de papieren lopen. Deze kosten worden o.a. vergoed met een rechtsbijstandverzekering.

 

Wel of geen rechtsbijstandverzekering nodig

Zolang u hem niet nodig heeft, zal u er misschien ook niet zo snel aan denken om hem af te sluiten. Maar is dat slim? Of u een rechtsbijstandverzekering nodig heeft, hangt af van uw persoonlijke situatie. Maar het probleem is: vaak weet u vooraf niet in welke situatie u terecht komt.

 

rechtsbijstandverzekering-nodig-niet

 

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering? [3 voorbeelden]

Hieronder ziet u 3 voorbeelden waarbij u een rechtsbijstandverzekering nodig kunt hebben.

  • Uw aannemer plaats een dakkapel en hierna ontstaan flinke lekkages in uw huis.
  • U wordt ontslagen. Er ontstaat een conflict met uw werkgever over de oorzaak.
  • U koopt een auto. Na een week komt u erachter dat er flinke gebreken en reparatiekosten zijn die de verkoper heeft verzwegen.


In alle drie de gevallen kan het zijn dat het zo ver komt, dat u juridische hulp nodig heeft. Met een rechtsbijstandverzekering draait u niet zelf op voor de kosten.

 

Afsluiten tijdens conflict? Helaas, geen dekking!

Komt u onverhoopt in een juridisch conflict terecht en heeft u nog geen rechtsbijstandverzekering? Dan is het te laat om er een af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict kan, maar dan is er geen dekking voor dat specifieke conflict. U had immers kunnen weten dat er kosten aan zouden komen! Alleen bij onvoorziene conflicten bent u verzekerd. Laat u bijvoorbeeld een verbouwing uitvoeren over 6 maanden? Dan kunt u nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten en bent u nog op tijd. U weet immers niet of er problemen ontstaan met de aannemer. Maar hoe zit het met de kosten?

 

Wat kost juridische hulp?

Een advocaat kost 200 tot 300 euro per uur. En er zijn uitschieters van 400 euro per uur. Dat is niet mis! Maar in sommige situaties is juridische hulp nu eenmaal nodig of zelfs noodzakelijk. Hiervoor zijn ook speciale regelingen. Zo kunt u in sommige gevallen aankloppen bij een pro deo advocaat of hulp vragen bij het juridisch loket. Dit is iets voordeliger.

 

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering kost 15 tot 30 euro per maand, afhankelijk van de dekking en aanbieder. Als u een juridisch conflict krijgt, heeft u deze mooi achter de hand. Zo voorkomt u torenhoge kosten!

 

National Academic rechtsbijstandverzekering: lage premie!

Trek niet aan het kortste eind! Wij bieden u een extra voordelige rechtsbijstandverzekering. Benieuwd naar de premie? Bereken in 1 minuut. Extra advies nodig? Bel onze verzekeringsexperts: 078 632 75 09. Wij kijken graag met u mee!

Contact

Chat E-mail Vragen