Klantvoordelen

Ontdek Europa per trein! 5 geweldige tips

Gepubliceerd op 27-06-2014
1436 keer gelezen

Wilt u op een avontuurlijke en betaalbare manier Europa ontdekken: ga interrailen! Met de trein kunt u in korte tijd veel verschillende plekken bezoeken. U stapt direct in het centrum van de stad uit of in een adembenemend landschap. Wat u wilt! Bovendien is het dé perfecte manier om met locals in contact te komen. Overtuigd? Met deze 5 tips wordt uw InterRail-trip een succes!

 

1. InterRail treinpas

Kies voor een InterRail treinpas. Met deze kaart stapt u zonder gedoe in bijna alle treinen die in Europa rijden. Er zijn passen (2014) beschikbaar voor 5, 10, 15, 22 of 30 dagen.

 

2. Neem toeslagvrije treinen

Klein budget? Vermijd dan de treinen waarbij u moet reserveren. Dit zijn vooral de hogesnelheidstreinen. Wilt u met deze treinen reizen, dan betaalt u een reserveringstoeslag van rond de 5 euro. In extreme gevallen loopt de toeslag zelfs op tot 75 euro. De kosten van uw reis kunnen hierdoor dus flink toenemen. Op deze website vindt u een handig overzicht van toeslagvrije treinen.

 

Europa reizen per trein

 

3. Must do: overnachten in slaaptreinen

Ook voor de meeste slaaptreinen betaalt u wat extra. Reist u bijvoorbeeld met de nachttrein van Berlijn naar Parijs, reken dan op zo’n 35 euro extra. Maar door per nachttrein te reizen bespaart u aan de andere kant op de kosten van een hotel- of hostelovernachting. Slapen in een nachttrein is daarnaast ook een heus avontuur, dat u zeker eens meegemaakt moet hebben. Vooral de 6-persoons slaapcoupés zorgen voor een bijzondere overnachting. Dit is waarschijnlijk het smalste bedje, waar u ooit in zult slapen.

 

4. Ontdek Oost-Europa

Reis oostwaarts in plaats van zuidwaarts! Het leven in Oost-Europa is een stuk voordeliger dan in Zuid-Europa. Bezoek daarom eens Boedapest in plaats van Barcelona en ga naar Riga in plaats van naar Rome.

 

5. Lage tarieven tot 26 jaar

Voor jongeren is de InterRail treinpas extra voordelig. Tot 26 jaar altijd minimaal 30 procent korting op de pas. 

 

Reisduur Jongeren (<26 jaar)  Volwassenen

5 dagen treinen, binnen 10 dagen

184 euro 281 euro
10 dagen treinen, binnen 22 dagen 269 euro 399 euro
15 dagen aaneengesloten treinen 312 euro 442 euro
22 dagen aaneengesloten treinen 345 euro 517 euro
Eén maand aaneengesloten treinen 442 euro 668 euro

*Tarieven zijn van 2014

 

Extra tip: ga voor een voordelige reisverzekering

Hierboven geven we voldoende mogelijkheden om op een betaalbare manier Europa anders te ontdekken. Maar vergeet niet om een goede reisverzekering af te sluiten, want ook op een treinreis kunnen er dingen in de soep lopen. Dan is het een fijn idee dat u goed verzekerd bent! National Academic biedt een uitgebreide reisverzekering tegen een extra lage premie. Bereken uw premie in 1 minuut. Goede reis gewenst!

Contact

Chat E-mail Vragen