Uw auto klaar voor de herfst

Maak uw auto klaar voor de herfst met deze tips!

Gepubliceerd op 18-09-2023
1603 keer gelezen

Herfst, de tijd van dikke truien en seizoenskoffie. Maar ook van kastanjes en dwarrelende blaadjes. Terwijl u misschien al nadenkt over de herfstvakantie en Halloween, is het ook belangrijk om uw auto klaar te maken voor het herfstseizoen. Met onze tips rijdt u soepel en veilig de herfst door! 

Bladeren 

Bladeren lijken misschien geen kwaad te kunnen voor uw auto, maar niets is minder waar. Het hars van bladeren werkt verzurend. Dit zuur kan de lak van de auto beschadigen. Vooral als een blaadje al langer op uw auto ligt, kan dit vastplakken. Vermijd lang poetsen en pak lauwwarm water met autoshampoo. Met een zachte doek of spons zou het makkelijk los moeten komen. 
 
Let tijdens de herfst ook op dat de bladeren niet ophopen onder de motorkap of in de afvoer onder de voorruit. Een verstopte afvoer kan er in het ergste geval voor zorgen dat het water via de ventilatie uw auto in komt. 

 

bladeren op auto

 

Ruitenwissers controleren

Bladeren, en dus ook zandkorrels, belanden makkelijk tussen uw ruitenwissers. Dat kan voor krassen zorgen: zonde. Belangrijk om uw ruitenwissers schoon te houden dus. Zorg ook dat u ze op tijd vervangt. Als uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn, kunt u dit vaak horen. Ze zijn dan hard en uitgedroogd. Ook als uw ruitenwissers juist voor meer strepen op de ruit zorgen, is het tijd voor een nieuw setje!  

 

Vloeistoffen in uw auto nalopen 

Dit moet niet alleen in de herfst, maar als u toch met uw auto bezig bent, is het verstandig om de vloeistoffen te controleren. Denk hierbij aan de motorolie, koelvloeistof, remvloeistof en natuurlijk de ruitenwisservloeistof. 

 

Controleer uw verlichting

In de herfst is de kans groter dat u tijdens de schemering of in het donker autorijdt. Check daarom of alle lampen het nog goed doen. Denk hierbij aan uw remlichten en knipperlichten, maar zeker ook aan uw mistlichten. Mistlichten worden vaak vergeten en kunnen juist in de herfst van pas komen. 

 

Ziet u het nog?

Nu we het toch over zicht hebben; laat uw zonnebril nog maar even in de auto liggen. Ook in de herfst kan de zon nog flink schijnen. Lekker, maar vooral rond de spits kunt u sneller last hebben van een laagstaande zon. Heeft u juist meer moeite met rijden in het donker? Misschien kan een nachtbril u helpen.

 

vochtige auto

 

Beslagen autoruit en vocht in de auto

Ook condens zorgt voor slechter zicht. Stap dan niet meteen uw auto in om weg te rijden. Dat is onveilig en kan u een flinke boete opleveren. Toch haast? Zet de airco of verwarming aan, richt op de voorruit en klap de zonneklep naar beneden. Wacht vervolgens met wegrijden tot u voldoende helder zicht heeft. Beslagen ruiten voorkomen? Stap dan met zo min mogelijk natte spullen en niet met nat haar in uw auto. Overweeg ook een vochtvreter in de auto te leggen.

 

Banden wisselen?

Ook uw zomerbanden omwisselen voor winterbanden kan al prima in de herfst. De extra grip van uw winterbanden komt al van pas bij temperaturen onder de 7 graden. Als geheugensteuntje kunt u de bandenwissel inplannen rond de herfstvakantie. De herfstvakantie is in oktober en dan kunt u deze temperaturen al wel verwachten. Zijn uw banden vervangen? Controleer dan ook even uw bandenspanning.

 

Hoe voorbereid u ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor pech onderweg. Met de pechhulp van National Academic bent u goed verzekerd. Zowel binnen als buiten uw eigen woonplaats. Zo kunt u met een goed gevoel dit kleurrijke seizoen verkennen en eropuit. Bereken uw premie in 1 minuut!

Contact

Chat E-mail Vragen