Klantvoordelen

Grootste steden ter wereld: top 10!

Gepubliceerd op 27-06-2014
52944 keer gelezen

Heeft u reisbloed door uw aderen stromen? Dan droomt u er wellicht van om de grootste steden ter wereld te ontdekken. Maar welke zijn dat precies? Wij hebben een top 10 lijst samengesteld (op basis van de inwonersaantallen in 2014). Ontdek nu in welke metropool u beter per helikoper kunt reizen dan met de taxi en in welke grote wereldstad alle mannen hand in hand lopen.

 

Top 10 grootste steden ter wereld

 

10. Mexico City, Centraal-Amerika

Aantal inwoners: 20.032.000

 

Welkom in Mexico City, de rijkste stad in Latijns-Amerika! Stad van de Mayacultuur waar de sombrero’s, taco’s en nacho’s u om de oren vliegen. Een stad waarin 4 tot 5 miljoen mensen per dag met de metro reizen. Waar het verkeer zo’n chaos is, dat u beter een helikopter kan pakken in plaats van een taxi. Houdt u van musea? Dan bent u zeker op de juiste plek. Mexico City kent de meeste musea (ruim 160) van alle steden wereldwijd. Bovendien staat de stad op de 4e plaats op de wereldranglijst van steden met de meeste theaters.

 

9. São Paulo, Brazilië

Aantal inwoners: 20.568.000

 

U zou misschien verwachten dat Rio de Janeiro vermeld staat in de top 10 lijst van de grootste steden ter wereld. Maar niets is minder waar. Rio telt ‘slechts’ 6.3 miljoen inwoners en São Paulo ruim 20.5 miljoen. São Paulo wordt de culturele hoofdstad van Brazilië genoemd. Ze staat bekend om haar shopping malls (ruim 77), haar prachtige parken en groene gebieden (54 stuks) en de vele restaurants (ruim 12.500). En 1 ding is zeker: als u Sao Paulo bezoekt kunt u niet alles zien. Het is gewoonweg TE groot.

 

8. New York, USA

Aantal inwoners: 20.673.000

 

Het vrijheidsbeeld, de overbekende gele taxi’s en de overweldigende wolkenkrabbers. New York was tot 1790 de hoofdstad van Amerika, totdat Washington het ‘stokje’ overnam. Het is dé stad waar u, volgens velen, ooit geweest moet zijn. Staat het ook op uw verlanglijstje? U bent zeker niet de enige. Jaarlijks bestormen 25 miljoen toeristen New York vol overgave. Verrassend: deze metropool heeft gemiddeld veel lagere criminaliteitscijfers dan werelds’ grootste metropolen.

 

7. Manilla, Filipijnen

Aantal inwoners: 21.241.000

 

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en ligt op het eiland Luzon. Schrik niet, maar hier wonen 43.079 mensen per vierkante kilometer (150 voetbalvelden). Dit maakt deze stad tot een van de dichtstbevolkte steden in de wereld. Bent u op zoek naar rust? Dan is deze stad misschien niet heel geschikt. Ook is er een enorme verkeerschaos (bussen, jeepneys, taxi’s, tuk tuks etc), waardoor er veel smog hangt. Wilt u graag winkelen? Dan kunt u een bezoekje brengen aan grote winkelcentra, waaronder SM Mall of Asia. Dit is het op twee na grootste winkelcentrum ter wereld.  Niet slagen is geen optie, verdwalen wel!

 

grootste steden ter wereld

 

6. Shanghai, China

Aantal inwoners: 21.766.00

 

Shanghai betekent letterlijk ‘boven de zee’. Dat is niet voor niets. Deze stad heeft de grootste haven ter wereld en is hét economische hart van China. Shanghai is een trendsetter in mode, kunst en design. Een paar zaken die u gezien moet hebben: De Yu Yuan-tuinen, Red Town, China Great Theatre, Oriental Pearl Tower, Shanghai Oceaanaquarium en nog veel meer.

 

5. New Delhi, India

Aantal inwoners: 22.826.000

 

New Delhi is een stad die alle fantasie te boven gaat. Rijkdom en armoede, het contrast is groot. Wanneer u smetvrees heeft, blijf dan vooral thuis. New Delhi is een stad vol stof en smog. Het verkeer is een groot drama. Maar de stad heeft ook veel moois te bieden. Er zijn talloze kleurrijke markten, prachtige monumenten en parken. De Indiase keuken is fantastisch. Een grappig cultuurverschil: alle mannen lopen hier hand in hand.

 

4. Seoul, Zuid Korea

Aantal inwoners: 22.868.000

 

Seoul is 600 jaar oud en was voorheen de hoofdstad van Korea. Het is een zeer grote en drukke stad met een fantastisch metronetwerk. Een van de beste in de wereld. De architectuur van Seoul is verbluffend mooi. Naast moderne gebouwen, zijn er ook veel historische bezienswaardigheden. Nadeel: de stad is overbevolkt. Er wonen ruim 17.000 mensen per vierkante meter.

 

3. Karachi, Pakistan

Aantal inwoners: 23.300.000

 

Karachi ligt in Pakistan, de buurman van onder andere India. Karachi was tot 1959 de hoofdstad, maar de overheid was bang dat ze het financieel niet zouden redden. Daarom hebben ze destijds Islamabad gebouwd en tot hoofdstad ‘gebombardeerd’. Nu is Karachi uitgegroeid tot een van de grootste metropolen ter wereld. Ter vergelijking: de stad is vier keer zo groot als Hong Kong! Als u van winkelen houdt, breng dan een bezoekje aan winkelcentra zoals Tariq Road, Clifton en de Grand Port Retail. Tip: bezoek eens een cricketwedstrijd, de nummer 1 sport in Pakistan.

 

2. Jakarta Indonesië

Aantal inwoners: 26.746.000

 

Jakarta staat gelijk aan hectiek. Het is een ongetemde stad, een metropool zo ongeorganiseerd dat u er zeker verdwaald. Er heerst veel armoede en iedereen leeft ‘hutje mutje’ naast elkaar. Miljoenen mensen hebben nauwelijks drinkwater en moeten het zonder riolering doen. Toch trekt de stad wel toeristen, vanwege haar koloniale gebouwen, musea en traditionele markten. De bevolkingsdichtheid: zo’n 16.000 mensen per vierkante kilometer.

 

1. Tokio, Japan

Aantal inwoners: 38.200.000

 

En dan eindelijk dé nummer 1 van de lijst van grootste steden ter wereld: Tokio. Deze metropool heeft ruim 38.2 miljoen inwoners. Dit is een kwart van de totale Japanse bevolking en ruim 2 keer zoveel als Nederland. Tokio heeft het drukste treinstation ter wereld (aantal reizigers: 3 miljoen per dag), de langste brug (Ajasgu-Kaikyo: 4 km lang) en tunnel (Seikantunnel: 54 km lang). Een ding is zeker: Tokio is een prachtstad waar u ogen te kort komt.

 

Extra tip!

Gaat u binnenkort naar het buitenland? Vergeet uw reisverzekering niet. Zeker wanneer u naar 1 van de grootste steden ter wereld gaat (in deze metropolen zijn de risico’s ook groter). Veel plezier!

Contact

Chat E-mail Vragen