Zorgverzekering

Gratis tandongevallenverzekering: wat heeft u er aan?

Gepubliceerd op 10-11-2021
1245 keer gelezen

Bij uw National Academic zorgverzekering voor 2021 kreeg u een tandongevallenverzekering cadeau. Dit is een andere verzekering dan een aanvullende tandartsverzekering. Hiermee wordt schade aan uw gebit na een ongeval tot 10.000 euro vergoed. Goed nieuws: ook in 2022 behoudt u deze verzekering bij ons! Hieronder leest u meer over de vergoeding.

 

Tandartskosten na een ongeval

Stel, u raakt betrokken bij een verkeersongeval op de fiets. U heeft niet alleen last van flinke schrammen. Ook uw gebit is bij dit ongeval beschadigd. Afhankelijk van de schade, kunnen de kosten oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe groot de schade in de mond is, en of tanden (deels) behouden kunnen worden of dat er sprake is van tanden die volledig verloren zijn gegaan. In dat geval moet er een brug of dure implantaten geplaatst worden.


Wat is een ongeval?

De vergoeding vanuit de tandongevallenverzekering geldt – zoals de naam al zegt - alleen wanneer er sprake is van een ongeval. Maar wat houdt dat precies in? Het gaat om een plotselinge gebeurtenis waarbij er onmiddellijk schade aan het gebit ontstaat. En schade waar u vooraf geen maatregelen tegen had kunnen nemen.


Dus niet:

  • Het afbreken van een stuk van uw tand na het kauwen op bijvoorbeeld een hard snoepje.
  • Schade na het openen van een fles met uw tanden.
  • Schade aan uw tanden tijdens een hockeywedstrijd, terwijl u geen bitje droeg.


Maar wel:

  • Schade aan uw tanden na een ongelukkige val in huis.
  • Schade aan uw gebit na een verkeersongeval.
  • Schade aan uw gebit die door iemand anders wordt toegebracht (met uitzondering van geweldsdelicten).


Waarom deze vergoeding?

Tandartskosten na een ongeval worden niet zomaar vergoed en zijn lastig te verzekeren. Zonder tandartsverzekering is er vaak helemaal geen vergoeding. Mét tandartsverzekering krijgt u misschien een deel vergoed, maar de kans is groot dat u na een ongeval over de maximale vergoeding heen gaat. Wij vinden het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Zeker wanneer er sprake is van een ongeval waar u niks aan kunt doen. Daarom blijft ook in 2022 de gratis tandongevallenverzekering voor u doorlopen als aparte verzekering. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Uw polis heeft u al van ons per e-mail ontvangen. Wilt u de tandongevallenverzekering toch liever niet? Dan kunt u deze eenvoudig opzeggen

Contact

Chat E-mail Vragen