Studentenzorgverzekering

Gember gezond? Ja, gezonder dan gezond!

Gepubliceerd op 08-12-2014
1551 keer gelezen

Houdt u van gember? Gember zit boordevol geweldige voedingsstoffen. Het bevat gingerol, zingerone en zingibaïne, maar ook de belangrijke vitaminen B1, B2, B3, B6 en mineralen magnesium, kalium en calcium. Gember wordt al eeuwenlang gezien als een wondermiddel. Maar waarom is gember gezond?

1. Goed voor de spijsvertering

Uw spijsvertering een boost geven? Gember versnelt de spijsvertering op diverse manieren: het stimuleert onder andere de aanmaak van spijsverteringsenzymen en bevat gingerol, een stof die de productie van speeksel bevordert.

 

2. Bevordert de bloedsomloop

Heeft u last van koude handen, migraine of hartkloppingen? Eet gember. Hierin zit zingerone, een stof die ervoor zorgt dat uw bloedvaten verwijden waardoor het bloed beter doorstroomt.

 

3. Helpt tegen misselijkheid

Last van reisziekte, ochtendmisselijkheid of gewone misselijkheid? Verse gember helpt tegen misselijkheid, vanwege haar maagversterkende eigenschappen.

 

Twee handen houden gember vast

 

4. Vermindert spierpijn

Een flinke work-out gedaan in de sportschool? Gezond! Tip: eet wat gember als u thuiskomt. Grote kans dat u minder spierpijn krijgt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat spierpijn en spierkrampen verminderen, wanneer u dagelijks 2 gram gember eet. Toch fijn als traplopen zonder horten of stoten gaat!

 

5. Helpt tegen griep

Wist u dat u van gember meer gaat zweten? Hierbij wordt dermicidine uitgescheiden: een stofje dat helpt bacteriën, schimmels en virussen buiten de deur te houden. Ook bevat gember antioxidanten die het immuunsysteem versterken. Gember is van nature een ontstekingsremmer en een booster van het immuunsysteem.

 

6. Beschermt tegen kanker

Dat gember heel gezond is, wijzen vele studies uit. Gember lijkt zelfs tegen kanker te helpen. Een Amerikaans onderzoek laat zien dat darmkanker voorkomen kan worden, wanneer u wekelijks 3 keer gember eet. De stof gingerol in gember heeft ‘antikankerwerking’.

 

7. Verhelpt hoestbuien

Gember zorgt ervoor dat slijm in de longen oplost. Het bevat stoffen (citral, cymeen en 1,8-Cineal) die gezamenlijk bacteriën in de longen bestrijden. Wanneer u last heeft van hoestbuien, kunt u het beste meteen gember eten. Dan bent u zo weer de oude!

 

Overtuigd dat gember gezond is? Haal het snel in huis en ga nóg gezonder de winter in!

 

National Academic biedt al 20 jaar op rij een zeer voordelige verzekeringen, met de meest uitgebreide dekkingen. Benieuwd? Bekijk ze hier!

Contact

Chat E-mail Vragen