Klantvoordelen

Eerste auto kopen: welke auto past bij mij?

Gepubliceerd op 26-09-2016
1481 keer gelezen

Eindelijk is het zover: u gaat een eerste auto kopen. Meestal een ‘tweedehandsje’, maar toch! U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u niet in de ‘miskoop van de maand’ wegrijdt uit de showroom. Vraag u dus af: welke auto past bij mij? Hoe vind ik een betrouwbare verkoper? Geen zorgen. Volg deze 7 stappen en u gaat goed voorbereid op weg.

 

1. Welke auto past bij mij? Let op het budget!

Gaat u een eerste auto kopen? De kans is klein dat u meteen in een Ferrari wegscheurt. Blijf realistisch. Een eerste auto moet natuurlijk wel binnen het budget passen! Bovendien: hoe lichter, schoner en zuiniger een auto is, hoe minder wegenbelasting u betaalt. Hoe duurder een auto, hoe meer geld u aan maandelijks aan uw verzekering kwijt bent. Bedenk dus van tevoren: welke auto past bij mij?

 

2. Benzine of diesel?

Als u gaat voor die eerste auto, is het belangrijk om te kijken of u een dieselauto wilt of toch een benzineauto.

  • Benzine: ideaal als u korte stukken rijdt. Iets duurder aan de pomp, maar beter voor het milieu. Dat scheelt dus wegenbelasting.
  • Diesel: over het algemeen goedkoper als u veel kilometers maakt. Maar: dieselauto’s zijn duurder in de aanschaf en u betaalt meer wegenbelasting.

 

eerste auto kopen: welke past bij mij

 

3. Ga voor BOVAG Garantie

Heeft u weinig verstand van auto’s? Laat Marktplaats dan even voor wat het is! Ga voor goed advies naar een BOVAG geregistreerde autodealer. Groot voordeel: u heeft recht op BOVAG Garantie. Binnen een half jaar gebreken aan de auto? Die vallen onder de garantie.

 

4. Kenteken checken

Ziet u dan eindelijk die mooie tweedehands auto? Slim om eerst het kenteken te checken! Neem daarna pas contact op met de verkoper of eigenaar. Op internet vindt u verschillende websites waar u het kenteken kunt checken. Vul het kenteken in en voilà: energielabel, bouwjaar, kilometerstand, apk vervaldatum en andere specificaties van de auto komen tevoorschijn! U kunt ook de cataloguswaarde opzoeken en zien wat een écht auto waard is. Met deze info voorkomt u een miskoop!

 

5. Maak een proefrit

Het leukste van een eerste auto kopen, is natuurlijk de eerste proefrit maken. Wacht nog even met wegscheuren! Controleer de auto eerst op schade of krassen voor u de garage uitrijdt. Doen alle lichten het? Profiel van de banden gecheckt? Wees kritisch! Let tijdens de proefrit ook op de vering en het stuur. Trekt het stuur tijdens het rijden naar rechts of links? Vraag of ze de auto opnieuw kunnen uitlijnen.

 

6. Onderhandel over de prijs

Na een rondje rijden bent u helemaal overtuigd. Deze auto past bij mij! Wees niet té enthousiast. Daarmee geeft u uw onderhandelingspositie uit handen! Bij een eerste auto kopen hoort afdingen. Bereid u goed voor en check prijzen van vergelijkbare auto’s. Wie weet sleept u er nog wel een gratis autoradio uit ;)

 

7. Ga voor een voordelige autoverzekering

Elke auto-eigenaar in Nederland is verplicht om een verzekering af te sluiten. Vanaf nu betaalt u elke maand premie. Ga dus even goed zitten voor uw autoverzekering! Misschien wel het minst leuke aan een eerste auto kopen. Toch kan het u veel geld opleveren! Geen zin om hier te lang voor te zitten? National Academic biedt u een voordelige premie. In een paar klikken geregeld. Bereken uw premie in 1 minuut

Contact

Chat E-mail Vragen