Reisverzekering

Het coronavirus en uw vakantie

Gepubliceerd op 13-07-2022
1812 keer gelezen

Bent u vakantieplannen aan het maken? Groot gelijk! Nu het coronavirus onder controle lijkt, is reizen gelukkig weer mogelijk. Maar het is verstandig om er wel alert op te zijn. Mochten er in de toekomst nieuwe maatregelen tegen het coronavirus komen, dan leest u op deze pagina waar u rekening mee moet houden.

 

Gaat u op reis? Vergeet dit dan niet

1. Controleer het reisadvies

Bekijk de actuele situatie en het reisadvies van uw bestemming. Goed om te weten: de actuele kleurcode heeft gevolgen op de dekking van uw reis-, annulering- en zorgverzekering.

 

2. Check de lokale coronamaatregelen

Elk land kan eventueel zijn eigen coronamaatregelen hebben. Controleer of u nog een coronabewijs nodig heeft om het land in te komen. En of er nog coronaregels zijn zoals het dragen van een mondkapje.

 

3. Het coronabewijs

Het coronabewijs hoeft u niet meer mee te nemen als u op reis gaat binnen Europa. De CoronaCheck-app hoeft u dus ook nergens meer te tonen. Let op: buiten Europa heeft u mogelijk nog wel een vaccinatiebewijs of herstelbewijs nodig. Controleer dit voor u op reis gaat.

 

Vergoeding bij code oranje of rood

 

Vergoeding vanuit uw reis- en annuleringsverzekering

Kleurcode voor vertrek

Kleurcode tijdens reis

Jouw dekking

Groen/geel Groen/geel De dekking van jouw reisverzekering is gewoon geldig.
Groen/geel Oranje/rood De dekking van je reisverzekering loopt door tot maximaal 7 dagen na de wijziging van de kleurcode. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk terug naar huis komt.
Oranje/rood Oranje/rood Reizen wordt afgeraden. Ga je toch op vakantie? Dan is er geen dekking vanuit de reis- of annuleringsverzekering.
Oranje/rood Groen/geel Vanaf het moment dat het reisadvies positief, is de dekking van jouw reisverzekering geldig tijdens de reis.


Vergoeding vanuit uw zorgverzekering

Goed om te weten: u bent altijd verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland vanuit uw basisverzekering, ook bij code oranje of rood. U krijgt de gemiddelde kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland vergoed. Vanuit de aanvullende zorgverzekering is er geen dekking bij code oranje of rood.

 

Tip: boek via een reisorganisatie aangesloten bij de ANVR

Heeft u de reisadviezen gelezen en boekt u een reis naar een land met code geel? Dan adviseren wij u om een pakketreis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Dit controleert u door de naam van de reisorganisatie in te vullen in het kader 'Wie zijn er lid van ANVR?'. Bent u op vakantie en wijzigt het reisadvies in uw vakantieland van code geel naar oranje of rood? Dan zorgt de ANVR ervoor dat u terug naar Nederland wordt vervoerd.

 

Meest gestelde vragen

Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw vakantie, het coronavirus en uw verzekeringen. En graag wilt weten wat u kunt verwachten als u een reis boekt of als u in het buitenland bent. We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet.

 

Voor vertrek


Op uw bestemming


Overige vragen

 

Let op: de laatste update van deze pagina is van 8 augustus 2023. Het kan zijn dat er in de tussentijd iets is gewijzigd.

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Contact

Chat E-mail Vragen