Reisverzekering

Het coronavirus en uw vakantie

Gepubliceerd op 15-07-2021
1406 keer gelezen

Bent u vakantieplannen aan het maken? Groot gelijk! Reizen naar veilige landen is namelijk mogelijk. Maar het coronavirus is nog niet weg. Hierdoor kunt u te maken krijgen met veranderende kleurcodes, testresultaten en quarantaine. Op deze pagina leggen we u uit waar u deze zomer rekening mee moet houden. En hoe het zit met uw verzekeringen in een land bij code groen, geel, oranje of rood.

 

Gaat u op reis? Vergeet dit dan niet

1. Controleer het reisadvies

Bekijk het actuele reisadvies van uw bestemming. Controleer welk coronabewijs u nodig heeft om het land binnen te komen en welke coronaregels er gelden. Bijvoorbeeld het wel of niet dragen van een mondkapje. Reist u terug naar Nederland? Bekijk voor vertrek de checklist.

 

2. Check de lokale coronamaatregelen

Elk land heeft zijn eigen coronamaatregelen. Controleer welk coronabewijs u nodig heeft om het land binnen te komen en welke coronaregels er gelden. Bijvoorbeeld het wel of niet dragen van een mondkapje.

 

3. CoronaCheck-app downloaden

Met de CoronaCheck-app kunt u uw coronabewijs digitaal laten zien binnen Europa. Dit is een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat u bent hersteld van corona. Let op: het kan per land verschillen welk coronabewijs en welke vaccinatie geaccepteerd wordt.

 

Vergoeding bij code oranje of rood

Reis- en annuleringsverzekering

Kleurcode voor vertrek

Kleurcode tijdens reis

Jouw dekking

Groen/geel Groen/geel De dekking van jouw reisverzekering is gewoon geldig.
Groen/geel Oranje/rood De dekking van je reisverzekering loopt door tot maximaal 7 dagen na de wijziging van de kleurcode. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk terug naar huis komt.
Oranje/rood Oranje/rood Reizen wordt afgeraden. Ga je toch op vakantie? Dan is er geen dekking vanuit de reis- of annuleringsverzekering.
Oranje/rood Groen/geel Vanaf het moment dat het reisadvies positief, is de dekking van jouw reisverzekering geldig tijdens de reis.


Zorgverzekering

U bent altijd verzekerd voor spoedeisende medische zorg in het buitenland vanuit uw basisverzekering, ook bij code oranje of rood. U krijgt de gemiddelde kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland vergoed. Vanuit de aanvullende zorgverzekering is er geen dekking bij code oranje of rood.

 

Tip: boek via een reisorganisatie aangesloten bij de ANVR

Heeft u de reisadviezen gelezen en boekt u een reis naar een land met code geel? Dan adviseren wij u om een pakketreis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Bent u op vakantie en wijzigt het reisadvies in uw vakantieland van code geel naar oranje of rood? Dan zorgt de ANVR ervoor dat u terug naar Nederland vervoerd wordt.

 

Betrouwbaar reisadvies

Officieel reisadvies

Check voordat u op vakantie gaat altijd het reisadvies op: nederlandwereldwijd.nl. Dit is de officiële website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u betrouwbare informatie en reisadviezen. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken code groen of geel. Ook verzekeraars houden uitsluitend rekening met het officiële reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Twijfelt u? Controleer uw polisvoorwaarden of neem contact op met een van onze adviseurs. We helpen u graag!

 

Niet officiële website met reisadviezen

Op reisadvies.nu worden ook reisadviezen gegeven. Maar pas op! Deze website lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen. Zo worden bijvoorbeeld dezelfde kleurcodes voor reisadviezen gebruikt. Maar de reisadviezen worden rooskleuriger voorgesteld. En dat kan verzekerden op het verkeerde been zetten. Ook de Consumentenbond vindt reisadvies.nu verwarrend en waarschuwt voor deze website met niet-officiële reisadviezen. 

 

Meest gestelde vragen

Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw vakantie, het coronavirus en uw verzekeringen. En graag wilt weten wat u kunt verwachten als u een reis boekt of als u in het buitenland bent. We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet.

Voor vertrek


Op uw bestemming


Overige vragen

Contact

Chat E-mail Vragen