Zorgverzekering

Appelazijn drinken = afvallen en een mooie huid?

Gepubliceerd op 13-01-2020
54845 keer gelezen

Ooit eraan gedacht om water met appelazijn te drinken? Vaak wordt appelazijn (appel cider azijn) de hemel in geprezen als hét wondermiddel. U zou onder andere afvallen van appelazijn en er een mooie huid van krijgen. Natuurlijk willen we dat graag geloven, maar waar is appelazijn goed voor?

Appelazijn gezond!

Voorop gesteld: appelazijn is gezond omdat het veel vitamines en mineralen bevat. Om er maar even een aantal te noemen: vitamine A, B1, B2, B6, C, E en kalium, fosfor, magnesium en ijzer. Verder bevat appelazijn belangrijke enzymen, spoorelementen en antioxidanten. Appelazijn wordt gemaakt van geperste appels. Het sap wordt 2 keer gefermenteerd: van suiker naar alcohol en van alcohol naar azijn.

 

Appelazijn: afvallen

Kilo’s afvallen door het drinken van appelazijn? Dat zou mooi zijn! Wat zegt de wetenschap over appelazijn en afvallen? Eén ding staat vast: appelazijn zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor eet u minder en dat kan ervoor zorgen dat u afvalt. Verder bestaat er ander onderzoek dat stelt dat afvallen door appelazijn mogelijk is. Japanse wetenschappers toonden bijvoorbeeld aan dat azijnzuur de vetverbranding stimuleert en vetopslag vermindert (bij dieren). Kortom: u kunt afvallen door appelazijn, maar keihard wetenschappelijk bewijs is er (nog) niet.

 

Karafje appelazijn

 

Appelazijn: huid

Appelazijn is gezond voor de huid, omdat het allereerst een natuurlijk product is. Verder bevat appelazijn de stof kalium, een stof die ervoor zorgt dat het lichaam nieuw weefsel aanmaakt. Gezegd wordt dat appelazijn helpt tegen huidveroudering maar ook tegen acne, eczeem en cellulitis. Hoe? Appelazijn zorgt voor een neutrale PH-waarde van de huid, waardoor talgklieren minder snel verstopt raken (= vaak de oorzaak van puistjes en acne). Wetenschappelijk bewijs voor het positieve effect van appelazijn op de huid ontbreekt echter. U kunt het zelf uitproberen! Reinig uw huid met een oplossing van water en azijn (50/50). Laat het 10 minuten intrekken en was daarna uw gezicht weer met water.

 

Hoe appelazijn drinken?

Vul een glas met water en voeg 2 eetlepels appelazijn toe. Drink het met een rietje, anders kan het appelazijn vanwege haar hoge zuurgraad uw tandglazuur aantasten. Om dezelfde reden kunt u ook beter een half uurtje wachten met tandenpoetsen na het drinken van appelazijn.

 

Hoeveel appelazijn drinken per dag?

Omdat appelazijn gezond is, wordt aanbevolen 2 tot 3 keer per dag een glas water met appelazijn te drinken. Meer appelazijn drinken is in de meeste gevallen ongezond (vanwege de hoge zuurgraad kunt u bijvoorbeeld last van uw maag krijgen).  

 

Waar is appelazijn goed voor? Het kan helpen om af te vallen, maar dat hangt uiteraard ook af van uw levensstijl (gezond eten en voldoende bewegen). Ook lijkt het erop dat appelazijn goed is voor uw huid. Meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om te achterhalen of deze beweringen kloppen.

 

Ook interessant: Warm water met citroen

Contact

Chat E-mail Vragen