Zorgverzekering

APK verlopen: keuring te laat = boete betalen!

Gepubliceerd op 13-08-2015
1711 keer gelezen

Weet u wanneer uw auto APK gekeurd moet worden? Normaliter stuurt de RDW (RijksDienst voor het Wegverkeer) een herinnering per post, maar sinds dit jaar niet meer. Gevolg: veel mensen waren te laat met hun APK keuring, waardoor ze een boete kregen. Hoe zit het precies en hoe voorkomt u een boete?

 

Wanneer APK keuring?

Sinds dit jaar moeten autobezitters inloggen op mijnoverheid.nl om daar hun APK vervaldatum te bekijken. Maar hoe vaak kijkt u daar? Precies! En dat is de reden, waarom veel mensen er dit jaar te laat achter kwamen dat hun APK verlopen is. Hallo boete!

 

APK boete

De envelop met een boete voor een verlopen APK valt helaas wél op de deurmat. En de prijs die u betaalt is flink: 130 euro (2015). Jammer!  En nog vervelender: het is niet wachten totdat uw verlopen APK ‘ontdekt’ wordt. Vanuit het RDW systeem wordt direct volautomatisch een boete naar u gestuurd. Geen ontkomen aan!

 

autosleutel en briefgeld

 

Tijdelijke oplossing RDW

Omdat er geen einde kwam aan de klachtenstroom bij de RDW, hebben ze een tijdelijke oplossing ingevoerd. Heeft u 2 weken voordat uw APK verloopt nog geen keuring laten uitvoeren? Dan wordt er alsnog een brief thuis gestuurd. Zo probeert men het aantal boetes voor verlopen APK’s te beperken (2015).

 

APK te laat? Auto wellicht niet verzekerd

Een APK boete is nog het minste probleem. Wanneer uw APK verlopen is en u krijgt een aanrijding met uw auto, dan kunt u problemen krijgen met uw autoverzekering. Is de schade veroorzaakt door een mankement aan uw auto, bijvoorbeeld versleten banden? Grote kans dat u niets vergoed krijgt door uw verzekeraar: het had immers voorkomen kunnen worden als uw auto APK gekeurd was (en alle mankementen hersteld waren). Een verlopen APK kan u op die manier duizenden euro’s kosten!

 

Wanneer APK keuren? Doe de APK check!

U kunt via de RDW een APK check doen, zodat u weet wanneer uw auto APK gekeurd moet worden. Weet u de APK vervaldatum? Zet het meteen in uw agenda. Nog slimmer: stel een alarm in op uw telefoon, bijvoorbeeld 3 weken van tevoren. Dan vergeet u het zeker niet! Zo gaat u veilig de weg op en voorkomt u dat u opdraait voor hoge kosten (in het minst erge geval een APK boete).  

 

Komt uw autoverzekering door de keuring heen?

U kunt elke maand flink besparen op uw autoverzekering. Benieuwd of National Academic u een voordeligere autopremie biedt? Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap regelen wij gratis!

Contact

Chat E-mail Vragen